Tabu
CULTURESlider

Profesorul de științe care a investit 80% din salariu în elevii săi a primit un premiu de un milion de dolari

Un profesor de științe din Kenya a fost desemnat cel mai bun profesor din lume şi a primit un premiu de un milion de dolari.

Peter Tabichi predă matematica și fizica într-un sătuc foarte sărac din Kenya. Bărbatul a câştigat Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019, după ce a învins alţi 10.000 de nominalizaţi din 179 de ţări.

Tabichi, de 36 de ani, își ține lecțiile la Keriko Mixed Day Secondary School dintr-o zonă rurală a Kenyei, unde aproximativ 95% dintre elevi trăiesc în sărăcie iar o treime sunt orfani sau crescuți de un singur părințe. În acest mediu educațional dificil, cu o rată a delincvenței și a abandonului școlar uriașă, profesorul și-a propus să-i facă pe copii să se îndrăgostească de știință. A înființat și un club pentru a dubla numărul de înrolări în școala primară în trei ani.

Dar frecventarea cursurilor nu este suficientă. Peter Tabichi vrea ca elevii săi să își cunoască potențialul și să-și lărgească orizonturile. Sub îndrumarea lui, elevii au câștigat primele locuri în competiţiile naţionale şi internaţionale de ştiinţă. Succesul lor este cu atât mai impresionant, cu cât în școala lor există un singur computer cu acces la internet, notează BBC.

Mulți dintre acești copii, care uneori abia au ce mânca acasă și cresc într-un comunitate nesigură, se gândesc serios să-și continue studiile și să urmeze o facultate.

În plus, Tabichi, membru al ordinului religios franciscan, a înființat un club de pace la școală, pentru a ajuta la integrarea elevilor din șapte triburi diferite. Acesta a introdus, de asemenea, și un program comun de rugăciune în timpul școlii, respectând evident fiecare religie practicată de elevi.

Profesorul este foarte apreciat de celelalte cadre didactice și pentru gestul de a-şi folosi aproape tot salariul de profesor pentru a-i ajuta pe elevii săraci. El îşi investeşte 80% din salariu pentru a le cumpăra uniforme şi manuale. De aceea este neclar ce va face călugărul cu premiul de 1 milion de dolari. Îi va investi probabil tot în educația elevilor săi. „Banii nu sunt totul”, a declarat profesorul.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Cântăreaţă celebră din România, prinsă beată şi drogată la volan, în sectorul 2

Andreea Damian

Andreea Bălan se lansează în afaceri: „O să încep două business-uri”

Andreea Damian

Ce mănâncă Dwayne Johnson când nu ține dietă: „E prea mult pentru un singur om”

Andreea Damian

Sărbătoare dublă în familia Romaniței Iovan

Tabu Tabu

Festivalul de Film de la Cannes, amânat

Andreea Damian

Carolina Herrera premiată pentru întreaga carieră

realitatea

Scrie un comentariu