Tabu
HEALTHSlider

Recomandare OMS: tipul de activitate fizică de care ai nevoie în fiecare zi

Organizația Mondială a Sănătății a lansat noi linii directoare privind activitatea fizică, recomandând adulților să efectueze săptămânal cel puțin 150 de minute – adică 2,5 ore – de activitate fizică moderată până la intensă. Copiii și adolescenții au nevoie de o oră de exercițiu pe zi, în medie. Recomandarea OMS se referă și la femeile însărcinate și la proaspetele mămici.

Noile recomandări ale OMS privind activitatea fizică au loc într-un moment în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume – și supraponderalitatea sau obezitatea au fost asociate cu un risc crescut de boli severe și spitalizare pentru Covid-19.

OMS a recomandat anterior ca adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani să facă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice moderate sau minimum 75 de minute de exerciții intense în fiecare săptămână, dar pentru adulții sănătoși. Noile recomandări includ acum persoanele care trăiesc cu afecțiuni cronice sau cu un handicap.

„A fi activ fizic este esențial pentru sănătate și bunăstare – poate contribui la adăugarea de ani de viață și viață la ani”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat de presă. „Fiecare mișcare contează, mai ales acum. Trebuie să ne mișcăm în fiecare zi – în siguranță și creativ”.

În cazul copiilor și adolescenților, aceștia au nevoie în medie de o oră de exercițiu fizic zilnic și de limitarea timpului în fața ecranelor. Femeile însărcinate și proaspetele mămici sunt incluse în recomandările de 150 până la 300 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână pentru adulți. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătatate atât pentru mamă cât și pentru bebeluș, susțin reprezentanții OMS.

Aceste activități pot include mersul pe jos, mersul cu bicicleta, grădinărit, curățenie.

ARTICOLE SIMILARE

Ashton Kutcher și Mila Kunis, apariție rară. Cum au fost surprinși cei doi actori la o petrecere din Los Angeles

Andreea Damian

Penurie de vopsea roz după realizarea filmului „Barbie”

Andreea Damian

Reacția Cristinei Ciobănașu, după ce Vlad Gherman s-a căsătorit cu Oana Moșneagu

Andreea Damian

Aladdin: Prima vizionare a remake-ul cu Will Smith primește reacții negative – “Este oribil”

realitatea

Veste tristă pentru fanii „Bridgerton”. Are legătură cu personajul lui Regé-Jean Page

Andreea Damian

Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal

Andreea Damian

Scrie un comentariu