Tabu
Image default
HEALTH Slider

Recomandare OMS: tipul de activitate fizică de care ai nevoie în fiecare zi

Organizația Mondială a Sănătății a lansat noi linii directoare privind activitatea fizică, recomandând adulților să efectueze săptămânal cel puțin 150 de minute – adică 2,5 ore – de activitate fizică moderată până la intensă. Copiii și adolescenții au nevoie de o oră de exercițiu pe zi, în medie. Recomandarea OMS se referă și la femeile însărcinate și la proaspetele mămici.

Noile recomandări ale OMS privind activitatea fizică au loc într-un moment în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume – și supraponderalitatea sau obezitatea au fost asociate cu un risc crescut de boli severe și spitalizare pentru Covid-19.

OMS a recomandat anterior ca adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani să facă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice moderate sau minimum 75 de minute de exerciții intense în fiecare săptămână, dar pentru adulții sănătoși. Noile recomandări includ acum persoanele care trăiesc cu afecțiuni cronice sau cu un handicap.

„A fi activ fizic este esențial pentru sănătate și bunăstare – poate contribui la adăugarea de ani de viață și viață la ani”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat de presă. „Fiecare mișcare contează, mai ales acum. Trebuie să ne mișcăm în fiecare zi – în siguranță și creativ”.

În cazul copiilor și adolescenților, aceștia au nevoie în medie de o oră de exercițiu fizic zilnic și de limitarea timpului în fața ecranelor. Femeile însărcinate și proaspetele mămici sunt incluse în recomandările de 150 până la 300 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână pentru adulți. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătatate atât pentru mamă cât și pentru bebeluș, susțin reprezentanții OMS.

Aceste activități pot include mersul pe jos, mersul cu bicicleta, grădinărit, curățenie.

ARTICOLE SIMILARE

Beyonce a ajutat Muzeul Luvru să bată recordul cu peste 10 mil. de vizitatori anul trecut

Andreea Damian

Kate Middleton i-a „suflat” titlul de sub nas cumnatei sale

Andreea Damian

TREND ALERT: în vara lui 2018 se poartă pălăriile supradimensionate din paie

realitatea

Jane Fonda deține secretul unei vieți sexuale perfecte

Andreea Damian

Andre Rieu pe scena din Piata Constitutiei!

realitatea

Katie Holmes şi Jamie Foxx se pregătesc de nuntă

Andreea Damian

Scrie un comentariu