Home > Lifestyle > Sănătatea, grav afectată de televizor

Sănătatea, grav afectată de televizor

Statul în faţa televizorului timp de mai mult de două ore în fiecare zi dăunează grav sănătăţii. Mai mult, acest gen de “activitate” poate duce la o moarte timpurie. Acesta este rezultatul unor studii efectuat recent care arată că la fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, o persoană prezintă un risc cu 20% mai mare de a dezvolta diabet de tip II, cu 15% mai mare de a avea boli de inimă şi cu 13% mai mare de a muri din altă cauză.

La baza acestor efecte se află lipsa de mişcare şi consumul de alimente nu tocmai sănătoase (popcorn, băuturi răcoritoare acidulate, biscuiţi dulci sau alcool) în timp ce ne uităm la televizor. Concluziile au fost trase în urma a opt studii în care au fost analizate peste 235.000 de persoane.

Analizand rata îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii, cercetătorii au estimat că pentru fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, numărul oamenilor care riscă să se îmbolnăvească de diabet tip II creşte cu 178 la fiecare 100.000, 38 riscă să facă o boală cardiovasculară fatală, iar 104 riscă să moară din alte cauze.

Cercetătorii care s-au ocupat de acest studiu spun că, pentru a elimina aceste riscuri, e nevoie de cel puţin 30 de minute de activitate fizică pe zi în cel puţin cinci zile din săptămână.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
boli de inimă
Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate

1 Response

  1. Pingback : Sănătatea, grav afectată de televizor | Elodia

Comenteaza acest articol

Sănătatea, grav afectată de televizor

by realitatea   1 min
1