Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Sextech | Modul în care tehnologia face ca pofta sexuală să fie mai incluzivă

În relațiile heterosexuale, femeile au, în medie, mai puține orgasme decât bărbații – o problemă pe care experții o numesc „decalajul orgasmului”. Acesta este un fenomen social care se referă la disparitatea generală dintre bărbați și femei heterosexuali în ceea ce privește satisfacția sexuală – mai precis, frecvența inegală a obținerii orgasmului în timpul actelor sexuale.

Potrivit unui studiu din 2016, care a analizat peste 52.500 de adulți din SUA – inclusiv cei care sunt homosexuali și bisexuali – 95% dintre bărbații heterosexuali au raportat că au de obicei sau întotdeauna orgasm în timpul sexului, comparativ cu 65% dintre femeile heterosexuale. Motivul? Posibil lipsa cunoașterii anatomiei feminine. Și pentru că a fost întotdeauna așa. Dar, având în vedere creșterea interesului și deschiderii față de sex, decalajul orgasmului este din ce în ce mai important. Femeile descoperă că au fost ignorate până acum, motiv pentru care există din ce în ce mai multe companii de tehnologie sexuală conduse de femei care se concentrează pe sexualitatea feminină.

În prezent, înflorește o industrie foarte specifică: industria de sex tech! Ce înseamnă acest lucru pentru așa-numitul „decalaj al orgasmului” și cum plăcerea sexuală devine mai incluzivă, vei afla din rândurile următoare.

Ce este „Sextech”?

Carantina și măsurile de distanțare socială au făcut să crească cererea de aplicații pentru adulți și jucării sexuale inteligente – nevoile noastre sexuale s-au mutat în online. Potrivit estimărilor, industria tehnologiei sexuale ar trebui să genereze aproximativ 122 miliarde de dolari SUA până în 2024. Scopul nu este doar de a oferi satisfacție sexuală la cât mai mulți oameni posibil, ci și de a lua în considerare în mod specific diferențele de sexualitate. Vorbim despre o nouă generație de mărci de tehnologie sexuală care fac minuni pentru femei și alte grupuri subreprezentate anterior.

Termenul sextech sau tehnologii sexuale reprezintă în general dispozitivele tehnice și platformele digitale care permit și încurajează plăcerea, intimitatea și bunăstarea sexuală. Abi Buller, Foresight Writer la The Future Laboratory, o companie de consultanță în prognoze strategice, vede această creștere a pieței ca urmare a unei mișcări culturale mai mari, care este mai deschisă sexului. „Pe măsură ce tot mai mulți oameni vorbesc deschis despre subiect și există din ce în ce mai multe platforme și produse pentru a face acest lucru, o mulțime de oameni se gândesc la ceea ce înseamnă de fapt bunăstarea sexuală pentru ei”, spune ea. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei și alte grupuri subreprezentate.

Faceți sexul mai incluziv

Există acum o serie de mărci de tehnologie sexuală specializate în jucării sexuale și toate și-au făcut o misiune de a face plăcerea sexuală mai incluzivă. Factorul wellness sexual joacă întotdeauna un rol important. Există, de asemenea, din ce în ce mai multe aplicații care oferă abordări diversificate ale povestirii erotice, care oferă tuturor satisfacție. „Este important să ajutăm oamenii să-și cunoască mai bine corpul și să le arătăm cum să simtă și să găsească plăcere”, a spus Kate Moyle, terapeut în psihosexualitate și relații și gazdă a podcastului The Sexual Wellness Sessions. Aplicații ca acestea ne ajută să ne înțelegem mai bine corpul și nevoile noastre sexuale, ceea ce are un efect pozitiv asupra bunăstării noastre sexuale și, astfel, asupra sănătății noastre în ansamblu.

Și persoanele cu dizabilități își pot descoperi pofta sexuală cu ajutorul noilor tehnologii. Motivați de obiectivul normalizării sexului pentru persoanele cu dizabilități, o rganizație de caritate din Marea Britanie a colaborat recent cu o marcă de jucării sexuale pentru a dezvolta o gamă de jucării sexuale pentru persoanele cu dizabilități fizice. Acest lucru deschide piața pentru a permite satisfacția sexuală a tuturor oamenilor. Sextech face minuni atunci când vine vorba de a contesta stigmatele sexuale din trecut și de a permite grupurilor subreprezentate să se bucure de plăcere și bunăstare sexuală. Noile instrumente creează noi perspective, iar noile perspective creează experiențe noi pentru un public mai larg.

ARTICOLE SIMILARE

MEDIU: Islanda anunță că va ucide peste 2.000 de balene în următorii cinci ani

realitatea

Secretul intimității dintre parteneri: cum să ai parte de sex fantastic după zeci de ani împreună

realitatea

Inteligenţa artificială va fi folosită pentru descifrarea plânsului bebeluşilor

Andreea Damian

Irinel Columbeanu, dezvăluiri incredibile despre celebra partidă de amor cu Monica Gabor, filmată pe gaura cheii

Andreea Damian

Smiley și Gina Pistol, părinți pentru a doua oară! Cântărețul a făcut dezvăluiri emoționante

Andreea Damian

Tina Turner spune că nu știe dacă îl poate ierta pe Ike „pentru tot ce mi-a făcut”

realitatea

Scrie un comentariu