Tabu
Image default
BEAUTY

Sfaturile lui Kate Winslet pentru machiaj în timpul ciclului menstrual

Kate Winslet a devenit ambasadorul global al L’Oréal Paris și are multe de spus despre îngrijirea pielii. Facem bine să o ascultăm, deoarece una dintre ultimele sale recomandări ne poate schimba viața. Actrița afirmă într-un interviu că unul dintre trucurile ei de machiaj este de a schimba baza în funcție de ciclul menstrual și un artist de machiaj a confirmat eficacitatea metodei.

 

“În funcție de momentul în care sunt la ciclu, pielea mea se inflamează puțin. Este mult mai uniformă la începutul ciclului menstrual și apoi devine puțin mai iritată. Așa că mă adaptez schimbărilor prin combinarea diferitelor nuanțe de machiaj ” – Kate Winslet.

 

Pentru a ști cu siguranță dacă acest sfat de machiaj este funcțional, vom asculta ce are de zis Silvia Pellissa, directorul creativ al NYX Cosmetics. Ea confirmă că actrița Kate Winslet are dreptate, afirmând că “Prietenii noști, hormonii, influențează totul, inclusiv fața. Este adevărat că tenul nostru trece prin diferite faze de-a lungul ciclului menstrual, dar ai grijă de asta pe tot parcursul anului și pe tot parcursul zilei”. Din acest motiv, este indicat să adaptați bazele de machiaj în funcție de textura și tonul lor.

 

Texturi diferite pentru diferite tipuri de piele și momente

 

Silvia Pellissa ne-a oferit un rezumat general al diferitelor schimbări pe care le putem face în baza noastră de machiaj. “În anumite momente ale ciclului hormonal, se întâmplă ca vara să simțim pielea mai umedă și cu o senzație uleioasă. Acolo vrem întotdeauna texturi mai deschise, cu o acoperire mai mică.”

 

În schimb, există alte momente și etape ale ciclului în care pielea se simte mai strânsă, uscată, sensibilă sau reactivă. „Acolo machiajul poate deveni mai cremos și învăluitor pentru a simți mai mult confort și protecție” spune expertul în machiaj.

 

Utilizarea diferitelor nuanțe pe aceeași piele

 

Pielea noastră nu numai că se schimbă în textură, ci și culoarea sa variază. În timpul verii, bronzul ne obligă la a folosi baze mai întunecate decât în restul anului. Îi putem regla treptat intensitatea amestecând formule pentru a obține cea care se potrivește bronzului din primele zile la plajă și pentru a crește cantitatea de bază mai întunecată pentru când suntem ca niște raci.

 

La fel se întâmplă dacă în timpul ciclului menstrual pielea devine reactivă și apare roșeață, când puteți amesteca fondul de ten cu tonuri mai galbene sau mai deschise pentru a atenua această afecțiune. Silvia Pellissa recomandă chiar o nuanță care ne întunecă și ne luminează fondul de ten dacă nu vrem să o schimbăm.

 

„Fiecare piele este o lume aparte și are nevoi unice care se schimbă în funcție de mulți factori, cum ar fi poluarea, clima și, desigur, hormonii”. La aceasta trebuie adăugate condiții speciale și probleme dermatologice, pentru care expertul în machiaj ne recomandă întotdeauna consultarea medicilor specialiști.

 

Altfel, când vine vorba de temperaturi ridicate, care pentru mulți sunt sinonime cu piscine, plaje și evenimente sociale în aer liber, pielea noastră are nevoie de îngrijire specială. Sezonul de vară este o perioadă în care transpirația, umiditatea și căldura ne pot juca feste atunci când vine vorba de machiaj. Și există multe machiaje pe piață, dar produse de machiaj bune rezistente la apă și transpirație nu atât de multe. A face o baie sau a merge la o nuntă presupune achiziționarea de produse impermeabile de calitate, care durează ore întregi, își mențin consistența și care nu sunt diluate la prima schimbare.

 

De exemplu, anticearcănul Can’t Stop Won’t Stop, de la NYX. Acest anticearcan conține o formulă vegană și este disponibil în mai mult de douăzeci de nuanțe foarte pigmentate cu finisaje mate. Nu lasă urme și este foarte ușor. Printre toate virtuțile sale, evidențiem trei: camuflează bine imperfecțiunile, luminează fața și definește mai bine trăsăturile feței. Acoperirea dvs. completă se extinde până la 24 de ore . Este potrivit pentru tenul gras și nu înfundă porii pielii.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

10 idei de coafuri cu împletituri pentru vară

Andreea Damian

Culoarea de păr pe care o vom vedea peste tot în această vară

Andreea Damian

Ce cosmetice accesibile folosesc vedetele

realitatea

Ce suma castiga lunar Dana Rogoz de la o cunoscuta firma de cosmetice din Franta!

Aniversare Cavalli in stil mare

realitatea

Backstage Beauty: Delpozo toamna-iarna 2014

Scrie un comentariu