Tabu
HEALTHSlider

Simptomele „ceții” din creier pe care le au unii pacienți de COVID-19

Un studiu arată că 9 din 10 pacienți vindecați de Covid-19 rămân cu sechele. Printre efectele secundare amintim oboseala, amețeală, lipsa coerenței verbale, confuzia, dificultățile de concentrare, dar şi pierderea mirosului şi a gustului.

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea le numește simptomele ceții în creier. Acesta spune că sistemul nervos nu trebuie forțat cu medicamente sau stimulente când apar simptomele neurologice specifice după o îmbolnăvire și un tratament dur.

„În ce constau? O durere de cap, ca o presiune asupra capului, exact în vertex câteva zile. Nu seamănă cu migrena. Migrena e un atac de durere de cap, cefalee și dispare. Aici se menține ca o apăsare, amețeli, nu-și găsește cuvintele, deci centrii vorbirii sunt afectați, memoria, pierderi de memorie, se produce o ceață în creier, o înmâlire a creierului. Parcă sunt beat, confuz, nu sunt prezent, parcă sunt în altă lume și nu reușesc nici să mă adun. Au găsit un termen: «brain fog». «Fog» înseamnă ceață.

Sistemul nervos, creierul, se află în ceață, în plutire, nu reușesc să fiu eu cu eu. Nu ține o zi, două, ci asta e partea de după. Discutăm de sechele. Nu se resetează creierul, încearcă să funcționeze, apare și în stres, apare și după antibiotice date în doze mari, apare și după boli autoimune, apare și după tratamente cu chimioterapeuticele din cancer, arată o dereglare a funcțiilor cerebrale.”, a declarat specialistul la Digi 24.

ARTICOLE SIMILARE

Alexia Eram, fiica Andreei Esca, de urgență la spital

Tabu Tabu

Sfaturile Mihaelei Rădulescu în vreme de Corona Virus

Tabu Tabu

Ea e femeia care l-a despărțit pe Dorian Popa de Claudia Iosif

Andreea Damian

Regina i-a cerut lui Meghan să ia lecții despre cum să fie ducesă

Andreea Damian

Familia în 2050: pântece artificial și copii proiectați cu cât mai multe calități la alegere

realitatea

Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața

Andreea Damian

Scrie un comentariu