Tabu
HEALTH Slider

Simptomele „ceții” din creier pe care le au unii pacienți de COVID-19

covid-19

Un studiu arată că 9 din 10 pacienți vindecați de Covid-19 rămân cu sechele. Printre efectele secundare amintim oboseala, amețeală, lipsa coerenței verbale, confuzia, dificultățile de concentrare, dar şi pierderea mirosului şi a gustului.

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea le numește simptomele ceții în creier. Acesta spune că sistemul nervos nu trebuie forțat cu medicamente sau stimulente când apar simptomele neurologice specifice după o îmbolnăvire și un tratament dur.

„În ce constau? O durere de cap, ca o presiune asupra capului, exact în vertex câteva zile. Nu seamănă cu migrena. Migrena e un atac de durere de cap, cefalee și dispare. Aici se menține ca o apăsare, amețeli, nu-și găsește cuvintele, deci centrii vorbirii sunt afectați, memoria, pierderi de memorie, se produce o ceață în creier, o înmâlire a creierului. Parcă sunt beat, confuz, nu sunt prezent, parcă sunt în altă lume și nu reușesc nici să mă adun. Au găsit un termen: «brain fog». «Fog» înseamnă ceață.

Sistemul nervos, creierul, se află în ceață, în plutire, nu reușesc să fiu eu cu eu. Nu ține o zi, două, ci asta e partea de după. Discutăm de sechele. Nu se resetează creierul, încearcă să funcționeze, apare și în stres, apare și după antibiotice date în doze mari, apare și după boli autoimune, apare și după tratamente cu chimioterapeuticele din cancer, arată o dereglare a funcțiilor cerebrale.”, a declarat specialistul la Digi 24.

ARTICOLE SIMILARE

Abandonul copiilor: o problema reala in lumea moderna

realitatea

Moscoviții i-au ridicat statuie lui Ed Sheeran

Andreea Damian

Iulia Vântur, în mijlocul unui scandal imens. Salman Khan are din nou probleme cu poliția

Andreea Damian

6 obiceiuri pentru longevitate pe care le putem adopta cu toții de la japonezi

Andreea Damian

Aceşti pantofi sport sunt confecționaţi din zaț de cafea

Andreea Damian

Serialul Gossip Girl va avea o continuare

Andreea Damian

Scrie un comentariu