Tabu
CULTURE Slider

Sirenele erau de 15 ani în parc, dar cineva s-a gândit abia acum să le acopere sânii. Din motive religioase!

sirene

Sânii a două sirene dintr-un parc din capitala Indoneziei au fost acoperiţi cu pânză aurie. Curios este că statuile se află în parcul tematic de 15 ani. responsabilii parcului au găsit repede un motiv: respect față de „valorile orientale”.

Statuiele nud au fost expuse ani de zile în parcul tematic Ancol Dreamland din Jakarta, fără să deranjeze pe nimeni. Sânii sirenelor au fost acoperiți cu un material lucios, provocând mirare în rândul cetățenilor, care s-au întrebat dacă responsabilii parcului nu au fost forțați să ia această decizie.

Oficialii au respins însă această sugestie, precizând că decizia a fost luată anul trecut, fără vreo presiune din exterior. „Este pur şi simplu un acord al managementului, fără vreo presiune externă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a parcului, Rika Lestari, pentru BBC.„Suntem în procesul de a ne transforma într-un parc de distracţii orientat spre familii”, a precizat ea.

Autoarea lucrărilor este însă revoltată. „Ceea ce au făcut oficialii a fost să restricționeze publicul de a se bucura de artă”, a declarat pentru BBC Dolorosa Sinaga. Și vizitatorii parcului tematic sunt deranjați de această decizie. „Nu ne-au deranjat”, a spus o mamă, care își ducea adesea copiii în parc. „Este ciudat ca o operă de artă să fie acoperită așa”, a spus altcineva.

Nu este însă primul caz când statuile provoacă revoltă morală. În 2016, iranienii i-au ironizat pe italieni pentru că au acoperit statuile nud în timpul vizitei de stat a preşedintelui Hassan Rouhani, mulţumindu-le sarcastic pentru „salvarea Islamului”. De curând, o statuie de bufniţă dezvelită în nordul Serbiei a provocat controverse din cauza presupusei sale asemănări cu un falus. Iar anul trecut un indian a fost închis deoarece a comentat pe Twitter că sculpturile din temple sunt erotice.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Vedete nascute pe 26 august!

realitatea

Război în casa lui Gerard Piqué și Shakira: copiii lor susțin Columbia

realitatea

Recenzia Loudest Voice – portretul tăticului FOX și al trumpismului internațional

Dora Constantinovici

O tânără a fost concediată pentru că nu purta sutien la serviciu

Andreea Damian

BANICA in juriul X-FACTOR …Iata pe cine inlocuieste! Ce alte vedete PRO se pregatesc sa semneze cu Antena!!!SMILEY? BARTOS?

realitatea

Nicoleta Svarlefus si Astrocafe.ro te invita in tabara de Creatie si ReCreatie Constienta

Scrie un comentariu