Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Skoliosexualitatea | Ce este și de ce unii preferă să folosească acest termen pentru a-și descrie sexualitatea

De câțiva ani, au apărut mulți termeni pentru a defini identitatea și orientarea sexuală. Unii sunt mai cunoscuți decât alții. Este și cazul asexualității, care se caracterizează prin faptul că cineva nu simte nevoia de a avea relații intime cu un partener. Unii indivizi se declară, de asemenea, pansexuali. Sunt atrași sentimental și sexual de o persoană de orice gen.

Alți termeni cunoscuți: sapiosexualitate, care se referă la faptul de a fi atras fizic și emoțional de inteligența unei persoane înaintea oricărui alt criteriu, sau demisexualitate, care corespunde faptului de a nu simți atracție sexuală „decât dacă ai făcut deja o conexiune emoțională puternică cu persoana”, indică site-ul Asexualityarchive.com.

Cu toate acestea, alți termeni rămân necunoscuți publicului larg. Cum ar fi skoliosexualitatea, un termen relativ nou care se referă la persoane care sunt atrase de persoane transsexuale sau non-binare. Termenul skoliosexualitate a apărut și a început să fie folosit pe unele platforme și rețele sociale, precum Reddit sau Tumblr, în 2014.

După cum a subliniat un utilizator Reddit, prefixul skolio- provine de la un cuvânt grecesc care înseamnă îndoit, strâmb sau divergent – care este și rădăcina cuvântului scolioză, o condiție în care coloana vertebrală se curbează anormal. Atunci când este aplicat oamenilor, poate suna ca și cum termenul implică persoane non-binare și persoanele trans sunt „strâmbe”, ceea ce are o conotație negativă.

Skoliosexualitate: ce este un skoliosexual?

Skoliosexualitatea este o identitate sexuală. Potrivit specialiștilor, persoanele care pretind că sunt scoliosexuale sunt atrase sexual de indivizii care nu sunt binari, și anume persoanele care nu se consideră exclusiv femei sau exclusiv bărbați. Un individ skoliosexual poate fi, de asemenea, atras de oameni care nu se definesc ca fiind cisgen. Acest termen „nu descrie, în general, o atracție față de un anumit sex sau roluri date la naștere, deoarece are mai degrabă o conotație incluzivă”, se poate citi pe site-ul Genderqueerid.com.

De unde știi dacă ești skoliosexual?

În spatele cererii de skoliosexualitate se află mai presus de toate dorința de a fi liber, de a nu intelectualiza atracția fizică și refuzul „de a fi clasificat” conform acestuia, potrivit psihologilor. Pentru Christine Breuil, femeile sunt mai susceptibile de a deveni skoliosexuale, deoarece acestea sunt mult deschise și mai curioase: ele tind să pună mai multe întrebări cu privire la identitatea lor și orientarea lor sexuală , atunci când relația lor nu funcționează, sau după ce au avut experiențe sexuale și romantice urâte.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care în Japonia cuplurile dorm separat și de ce ar trebui să le urmăm exemplul

Andreea Damian

Primăvara | Fructe de sezon de consumat pentru a ne umple de vitamine și substanțe nutritive

Andreea Damian

Surpriză! Sarcina lui Meghan Markle este mult mai înaintată. Când ar putea naște?

Andreea Damian

Fiecare femeie trebuie să vadă noua reclamă a Serenei Williams ca să înțeleagă importanța feminismului

Andreea Damian

Viața fascinantă a lui Liu Wen, primul fotomodel asiatic în topul Forbes

Andreea Damian

Elasticele de păr scrunchie sunt din nou la modă: sunt ridicole, dar distractive și fabulos de practice

Andreea Damian

Scrie un comentariu