Tabu
Image default
CULTURE PEOPLE Slider

Un cap plin de vise confirmă faptul că Coldplay nu este cool și nici nu a încercat vreodată să fie

Un nou documentar despre muzică, Un cap plin de vise, dezvăluie parcursul trupei Coldplay, o trupă foarte apreciată deși luată uneor peste picior.

Mișto-urile la adresa trupei nu i-a deranjat niciodată pe băieții de la Coldplay. Enervându-I chiar mai tare pe cei care îi luau peste picior, Coldplay a exagerat și mai mult lucrurile de care oamenii își bat joc. Mai mult confetti. Mai multe coruri care livrează vocale dulcegăroase și chiar mai multă dragoste lipicioasă în texte.

“Cred că unii oameni spun doar” Oh, să vă…, muzica voastră este un nonsens hipsteresc”, dar este OK”, spune șeful trupei, Chris Martin într-un nou documentar despre trupa, Coldplay: Un cap plin de vise.

Coldplay nu sunt exact hipsterii tipici. Mai degrabă sunt niște tipi care se simt bine în hanorace și blugi și intră sub pielea oamenilor cu muzica lor caldă. O mare parte din muzica lor de început este o parodie voluntară a lui Chris Martin care se distrează de situația lor de băieți care vor să facă muzică în timp ce lucrau la formarea unei semnături muzicale iar în paralel învățau pentru licență. El face acest lucru în parte din cauză că i-a plăcut mereu să facă pe bufonul și, în parte, pentru că era sigur că într-adevăr într-o zi se va filma un documentar despre trupă.

Documentarul conține și episodul de revoltă a trupei petrecut în momentul în care New York Times a publicat o recenzie negativă iar în același timp, un critic de muzică foarte cunoscut și apreciat spune că muzica trupei este una pe care poți să-ți uzi patul și nimic mai mult.  “E în regulă, înțeleg”, spune Martin. “Cred că este important să avem oameni pe care să-i ridiculizăm, nu mă deranjează să fiu unul dintre ei”. De asemenea, el adaugă că “am petrecut prea mulți ani îngrijorați de oameni care nu ne-au plăcut, fără să ne concentrăm suficient asupra oamenilor care ne iubesc”. Dacă a făcut-o, nu reiese foarte clar din filmările realizate cu trupa, deoarece Coldplay pare să se concentreze în întregime în studio pe ce muzică sună bine și pe reacția fanilor care încă îi iubesc.

Forța creatoare în jurul căreia orbitează trupa, Martin este perfecționist. “Cred ca tot ceea ce am făcut până acum este un rahat”, spune el într-un mod foarte autocritic, “de aceea încercăm acum să facem lucruri noi”. Documentarul s-ar putea să nu facă neapărat un serviciu trupei în sensul că nu face nimic special pentru a-i convinge pe critici și pe foștii fani de calitatea producției lor muzicale mai recente. I-ar putea face însă să se apropie de trupă cu puțin mai multă generozitate.

ARTICOLE SIMILARE

Omenirea va avea nevoie de 80% mai multă mâncare până la sfârșitul secolului

Andreea Damian

10 lucruri pe care nu le știai despre Kraftwerk

realitatea

Afla ce beneficii iti aduce zmeura pentru sanatate

realitatea

Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința

Andreea Damian

Alimente recomandate zilnic femeilor (partea II)

realitatea

Dona Juana – lansare de carte

Scrie un comentariu