Tabu
HEALTHSlider

Vitamina care îți poate salva viața dacă ai Covid-19

Vitamina D sprijină sistemul imunitar și osos. Pentru necesarul organismului, medicii recomandă alimentele bogate în vitamina D: somonul, hering, macrou sau sardine, lapte, iaurt, ciuperci. Deficitul de vitamina D împiedică mineralizarea matricei osoase, ducând la osteomalacie, rahitism, deformări osoase și osteoporoză.

Cea mai simplă și naturală sursă de vitamina D este soarele.

Legătura între această vitamină și evoluția nefastă a bolii COVID-19

Vitamina D este esențială sistemului imunitar. Pentru că reglează răspunsurile inflamatorii. În prezenţa unui agent infecţios. Cantitatea optimă a vitaminei D în corp reduce complicațiile COVID, dar și cele care pot surveni în urma altor infecții.

„Un răspuns imun foarte intens predispune la aparita unor leziuni la nivelul ţesuturilor noastre. Un răspuns inflamator mult prea intens cum se mentionează că este cazul şi în infecţia Covid-19. Pe de altă parte, nu ne dorim la un răspuns imun insuficient pentru că aşa infecţia persistă în organismul nostru”, spune Carmen Chifiriuc, expert virusolog.

Concentrații scăzute de vitamina D au persoanele care suferă de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet. Dar şi fumătorii. Vitamina D se dozează din sânge. Şi, dacă nu aveţi suficientă, medicul va recomandă doza necesară de suplimente.

ARTICOLE SIMILARE

Tunsorile pe care vrem să le adoptăm în această toamnă

Andreea Damian

NEW COUPLE ALERT | Demi Moore și John Travolta

Andreea Damian

Theo Rose, dezvăluiri fără precedent de la Penitenciarul Rahova, unde a filmat pentru serial

Andreea Damian

Cum a reacționat Adela Popescu după ce soțul ei a postat o fotografie cu ea nemachiată

Andreea Damian

Mare scandal în restaurantul lui Dani Oțil. Prețurile au speriat vedetele

Andreea Damian

Ioana Ginghină, anunț cu doar câteva zile înainte de cununie

Andreea Damian

Scrie un comentariu