Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

10 lucruri pe care cuplurile fericite le fac înainte de a merge la culcare

Este foarte important să petreci timp cu partenerul tău înainte de a te pune la somn. Nu contează cât timp trebuie să petreceți împreună – o oră sau doar câteva minute. Dacă vă bucurați unul de celălalt, vorbiți și vă arătați dragostea, asta este tot ce aveți nevoie pentru a fi fericiți.

Psihologii în terapie de cuplu au făcut o listă cu câteva sfaturi simple, dar foarte eficiente, de a reaprinde dragostea și pasiunea în dormitor.

  1. Dați telefoanele pe silențios și puneți-le deoparte.

Dependența de social media suprimă eliberarea de oxitocină în corp. Acest hormon este responsabil pentru intimitatea emoțională. Psihoterapeutul Carol Carey vă sfătuiește să urmați o regulă simplă: opriți-vă telefoanele sau puneți-le deoparte la ora 21.00.

  1. Uită de muncă.

Încercați să uitați de serviciu și nu mai verificați e-mailul de serviciu când vă aflați în pat. Este mult mai bine să petreceți acest timp împreună și să vă odihniți pentru a putea fi productivi la locul de muncă a doua zi. Discuția dintre perne conectează emoțional cuplurile, le ajută să uite de probleme și le face să se simtă relaxate. Evitați să vorbiți despre muncă, probleme financiare sau orice altceva care ar putea face ca partenerul să se simtă îngrijorat.

  1. Du-te la culcare în același timp cu partenerul tău.

Multe cupluri nu se văd toată ziua și au obiceiul de a merge la culcare în momente diferite. Potrivit psihologului Curt Smith, cuplurile fericite se spală pe dinți și se culcă în același timp. Îi ajută să mențină căldura și intimitatea relației lor.

  1. Urmează o rutină.

Urmând aceeași rutină de culcare în fiecare zi, vă ajută să dormiți mai bine. Creierul primește un semnal al apropierii momentului de culcare și pregătește corpul pentru somn. Dacă urmați aceeași rutină împreună cu partenerul, aceasta vă va face relația mai intimă și mai solidă.

  1. Purtați o discuție de inimă la inimă.

Acordați atenție sentimentelor celuilalt. Nu trebuie să oferiți sfaturi sau să găsiți soluții imediate la probleme. Uneori vreți pur și simplu să vorbiți și să simțiți grija și sprijinul celor dragi. Psihologul Ryan Howes sugerează să dedicați câteva minute înainte de culcare pentru a vă exprima sentimentele pozitive partenerului vostru. Acest lucru vă va ajuta să încheiați ziua cu o notă pozitivă și să vă faceți să vă simțiți mai bine. De asemenea, are o influență pozitivă asupra dispoziției generale.

  1. Nu vă certați sau intrați în conversații aprinse.

Curt Smith ne amintește să încercăm să nu ne implicăm în discuții aprinse înainte de a ne culca. Certurile în pat nu ajută niciodată la rezolvarea unei probleme. Mai mult decât atât, este mai greu să adormiți amândoi și vă veți simți deprimați a doua zi.

  1. Fără copii în dormitor.

Potrivit psihologului Michael Viner-Davis, singura dată când îți poți lăsa copiii să doarmă în pat este atunci când au un coșmar. În toate celelalte momente, dormitorul ar trebui să fie spațiul vostru privat. Trebuie să aveți acel spațiu pentru ca voi doi să vă mențineți intimitatea.

  1. Nu împărțiți patul cu animalele de companie.

După cum arată rezultatele cercetărilor de la Universitatea din Kansas, 63% dintre persoanele care dorm cu animalele lor de companie nu dorm suficient. Animalul tău nu poate dormi toată noaptea și de multe ori îți tulbură somnul. Mai mult decât atât, dacă ai un animal de companie în patul tău încalcă „regula de 2” în dormitorul tău.

  1. Faceți-vă reciproc un masaj.

Specialiștii de la Fundația Națională a Somnului confirmă că un masaj ușor și relaxant înainte de culcare îmbunătățește calitatea somnului, reduce anxietatea și apropie cuplurile.

  1. Nu uitați de îmbrățișări și sărutări.

Nu uitați să vă sărutați partenerul înainte de a merge la culcare, precum și să vă alințați câteva minute când sunteți deja în pat. Acest lucru este foarte relaxant și evocă emoții pozitive. Psihologii sunt încrezători că, dacă vă îmbrățișați în timp ce adormiți, relația voastră nu are probleme.

ARTICOLE SIMILARE

Cele șapte uleiuri esențiale pe care să le ai cu tine în vacanță

Andreea Damian

Un teatru din Berlin a fost construit din banii clasei muncitoare

Ciocîrlan

Vedete nascute pe 29 august!

realitatea

Coronavirus. Ar trebui să-ţi dezinfectezi telefonul? Ce spun experții

Andreea Damian

Gestul impresionant făcut de Jon Bon Jovi pentru bugetarii americani

Andreea Damian

Regele modei Giorgio Armani, omul care a îmbrăcat Hollywood-ul

Andreea Damian

Scrie un comentariu