Tabu

Accesul de isterie, anxietate, ascunderea emoțiilor reale și stima de sine scăzută – din păcate, unii părinți reușesc să transmită copiilor lor toate aceste calități negative. Egoismul și indiferența lor față de sentimentele propriilor copii au un impact imens asupra lor în copilărie. Drept urmare, copiii încep să se critice, se simt neputincioși și au probleme în viața socială.

Am decis să studiem acest subiect pentru a ajuta cititorii noștri să înțeleagă mai mult despre lumea lor interioară. Cunoașterea motivelor temerilor și anxietății noastre ne poate ajuta să ne vindecăm și să ne îmbunătățim viața.

1. Ți-e teamă de manipulare.

Se întâmplă destul de des ca în familiile toxice să se folosească manipularea pentru a controla alți membri ai familiei. Zilnic, acest comportament anormal se transformă în abuz emoțional. Acest lucru te poate face să ai mai puțină încredere în ceilalți oameni din jurul tău și să te împiedice să ai relații. Simțirea de manipulare constantă din partea familiei tale poate duce, de asemenea, la un comportament de evitare.

2. Ai dificultăți în a interacționa cu ceilalți, neavând încredere în ce spun.

Când cineva este crescut într-o atmosferă tensionată, în jurul manipulărilor și al altor abuzuri mentale, totul își lasă amprenta asupra acestei persoane. Este posibil ca unii părinți să nu fi fost capabili să-i ofere copilului sprijinul necesar, iar într-un alt scenariu cineva ar putea trăi într-o familie unde simte că trebuie să fie întotdeauna în gardă. Mai târziu va deveni greu să controleze sentimentul și vor fi în permanență în această stare. La sfârșit, puteți dezvolta dificultăți cu încrederea în alte persoane și deschiderea către ele.

Problemele de atașament sunt grele. Văzând constant și experimentând abuzuri fizice și emoționale, maltratare și neglijare, ei își formează propria imagine a relațiilor. Este posibil ca acești oameni să nu înțeleagă cum arată o legătură sănătoasă între oameni. Ei sunt întotdeauna, înconștient, în așteptarea ca toți cei din jurul lor să reacționeze excesiv, să fie exigenți, să-i învinovățească pentru ceva sau să îi părăsească.

3. Treci foarte greu peste eșecuri

Copiii crescuți într-un mediu toxic s-ar putea simți în permanență de parcă nu sunt întotdeauna suficient de buni sau chiar lipsiți de valoare. S-ar putea ca părinții lor să fi avut întotdeauna cereri excesive și să-i învinovățească dacă nu își îndeplinesc așteptările. Practic, au dezvoltat o stimă scăzută de sine. De aceea, cea mai mică greșeală sau eșec poate să-i distrugă.

4. Îți lipsește sentimentul de identitate

„Stima” pozitivă a familiei este un element critic pentru noi atunci când vorbim despre sănătatea noastră mentală. Este la fel de important ca sentimentul de a fi iubit și de a aparținere a unui loc. Dacă relația dintre un copil și părinții lor este abuzivă, atunci copilul poate începe să aibă probleme cu lumea interioară, cu identitatea și cu respectul de sine. Acest lucru duce la efecte negative precum anxietatea și chiar depresia.

5. Te critici mult

Stima de sine scăzută, creată de părinți toxici, face ca un copil să se simtă prost, nevrednic și nedemn să obțină ceva mai bun. În orice fac acești copii, se critică pe ei înșiși, ezită și au indoieli. Ei au acceptat că sunt mai răi decât alții, ceea ce îi face să sufere mental, dar nu pot schimba situația, deoarece nu primesc suportul mental necesar.

6. Îți ascunzi emoțiile

Părinții abuzivi verbal sau fizic neglijează emoțiile copiilor lor. În plus, dacă copiii încearcă să-și exprime emoțiile, poate duce la mai multe maltratări din partea familiei. Drept urmare, copiii obișnuiesc să-și ascundă durerea, resentimentele și mânia. Mai departe, în viața lor, ar putea începe să acorde prioritate emoțiilor altora persoane.

Suprimarea emoțiilor are, de asemenea, un impact asupra autoidentificării unei persoane. Le este greu să înțeleagă cine sunt, cum se simt și ce își doresc în viața lor. Așadar, nu reușesc să se dezvolte în sferele vieții care sunt importante pentru ei, deoarece, mental, sunt mereu reținuți de incertitudine și de o lipsă anterioară de apropiere.

7. Întotdeauna te simți ca un copil neajutorat

Părinții toxici refuză uneori să-și recunoască copilul ca adult. Orice vârstă ar avea copilul, acești părinți ar putea încerca întotdeauna să-l trateze ca pe un copil neajutorat. Vor să controleze și să comande și, dacă se confruntă cu vreo rezistență, vor acționa cu jigniri pentru a-și face copilul să se simtă vinovat.

Dacă un copil nu are voie să ia propriile decizii, își invadează confidențialitatea și nu se simte ca o persoană independentă, poate fi dăunător sănătății sale mintale. Ei pot dezvolta anxietate, pot fi speriați să înceapă ceva nou și să nu se poată încadra în societate.

8. De multe ori te simți neliniștit

Copiii care provin din familii toxice sunt adesea diagnosticați cu tulburări de anxietate. Acest lucru se întâmplă din cauza instabilității familiei, a maltratării psihice și fizice și a lipsei de securitate. Copiii cu anxietate se confruntă cu dificultăți de concentrare și se pot simți iritabili, neliniștiți, îngrijorați și tensionați.

ARTICOLE SIMILARE

Ziggy Stardust alterego-ul lui David Bowie devine păpușă Barbie

realitatea

Endometrioza | 3 simptome care trebuie să te alerteze

Andreea Damian

Cum să alegi un parfum sexy

Andreea Damian

Facebook este criticat după ce femeile se plâng de lipsa de acțiune împotriva hărțuirii

realitatea

Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Andreea Damian

Volumul de memorii al lui Prince va fi lansat în toamnă

Andreea Damian

Scrie un comentariu