Tabu
HEALTHSlider

Retete dietetice – Gulii de toamna

Dintre multele retete de toamna, astazi va vom aduce in prim plan gulia, o leguma destul de rar folosita in alimentatia noastra, in ciuda proprietatilor extraordinare pe care la are.

Printre beneficiile aduse de aceasta leguma, aceasta este recunoscuta pentru: reglarea nivelului de zahar din sange, intarirea oaselor si a dintilor, combaterea contractiilor musculare, prevenirea anemiei si chiar a cancerului. De asemenea, consumata frecvent, gulia este ideala in curele de slabire si in curele de dezintoxicare.

Asadar, daca nu va place sa o manancati cruda, exista mai multe variante in care puteti gati guliile, iata una dintre retete!

Ingrediente:

  • 4 gulii de toamna
  • 400g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • Dafin
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Alegeti gulii de toamna (cu coaja violeta) din piata. Curatati-le de coaja, spalati-le si fierbeti-le 15 minute in apa cu sare, apoi lasati-le la racit. Caliti in ulei ceapa si usturoiul tocate si morcovul ras pe razatoarea mare. Adaugati pasta de tomate si carnea in acest amestec, mararul tocat marunt, sare si piper. Cu acest amestec bine omogenizat umpleti guliile carora le-ati eliminat miezul. Puneti deasupra fiecareia, peste umplutura, cate o foaie de dafin, asezati-le intr-un vas termorezistent, cu putina apa si tineti-le la cuptor cel putin 40 de minute, la foc potrivit.

Dupa ce s-au terminat de copt lasati-le pret de cateva minute pe un platou pentru a putea fi consumate. Pentru un plus de gust, puteti adauga un pic de iaurt sau smantana.

Indiferent dupa ce retete consumati gulia, noi va propunem sa o introduceti in alimentatia voastra, pentru ca este o leguma foarte sanatoasa!

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/dieta-cu-sirtuina-ma-iubesc-acum-mai-mult-ca-oricand-adele/ 

https://www.tabu.ro/regimul-alimentar-disociat-pe-intelesul-tuturor/ 

https://www.tabu.ro/dieta-programul-5-pe-zi/

ARTICOLE SIMILARE

Recordul incredibil stabilit de Lady Gaga după Oscaruri

Andreea Damian

Primii artiști care vor cânta la Summer Well Festival 2022

Andreea Damian

Nasul perfect este cel natural

Andreea Damian

Fotografie Cristiana Apostol – Secvente

realitatea

Dieta anti-îmbătrânire, urmată de călugării tibetani

Andreea Damian

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au găsit casa mult visată. Cum arată conacul din Bel Air, de 50 mil. $

Andreea Damian

Scrie un comentariu