Tabu
PEOPLESlider

Actrița Sandra Bullock declară că și ea este o victimă a hărțuirii sexuale

Sandra Bullock a dezvăluit, recent, că a fost hărțuită sexual la vârsta de 16 ani. Vedeta de 53 de ani care va apărea pe coperta din iunie a revistei InStyle, a deschis mai multe subiecte delicate, precum mișcarea Time’s Up, relația cu iubitul ei Bryan Randall, adopțiile, dar și despre faptul că a fost agresată sexual în adolescență.

Sandra Bullock a vorbit plină de emoție despre mișcarea Time’s Up, pentru care a donat 500.000 de dolari. „Dar Time’s Up nu este doar despre actori – este vorba și despre o mama singură care a fost abuzată, agresată și hărțuită sexual (…) Este datoria noastră să facem tot ce putem pentru a ne ajuta reciproc”, a mărturisit Sandra Bullock.

Un grup format din 300 de femei extrem de influente de la Hollywood printre care se află actrițele Reese Witherspoon, Eva Longoria, America Ferrera, producătoarea și scenarista Shonda Rhimes au lansat, în continuarea campaniei #metoo, o amplă mișcare împotriva hărțuirii sexuale, intitulată Time’s Up.

Time’s up on silence. Time’s up on waiting. Time’s up on tolerating discrimination, harassment and abuse. “A expirat timpul tăcerii. A expirat timpul așteptării. A expirat timpul în care toleram discriminarea, hărțuirea, abuzul” a scris Shonda Rhimes pe rețelele de socializare, explicând și titlul mișcării.

Planul de acțiune Time’s Up include:

– Un fond pentru apărarea în justiție a femeilor mai puțin privilegiate – îngrijitoare, menajere, asistente medicale, lucrătoare din ferme, fabrici, restaurante și hoteluri – care să le protejeze de abuzurile și de incidentele sexuale și să le determine să aibă curajul de a le raporta, știind că vor avea susținere și mai departe, în justiție. Valoarea acestui fond este de 13 milioane de dolari, strânși din donații.

– Mai multe propuneri legislative care să permită sancționarea companiilor ce tolerează hărțuirea și care să incrimineze acordurile de confidențialitate care condiționează tăcerea victimelor.

– Sprijinirea tuturor inițiativelor ce conduc la atingerea egalității de gen în studiouri și agențiile de talente care s-au înscris pe acest drum

– Solicitarea ca femeile care vor păși pe covorul roșu la Globurile de Aur să vorbească despre această inițiativă și să atragă atenția asupra ei purtând ținute de culoare neagră

“Hărţuirea persistă de atâta timp pentru că cei care o comit şi o tolerează nu suportă niciodată consecinţele”, au afirmat inițiatoarele mișcării, într-o scrisoare deschisă dată publicităţii.

Mișcarea Time’s Up duce mai departe conștientizările aduse odată cu fenomenul #metoo și denunțarea abuzurilor comise de producătorul hollywoodian Harvey Weinstein, precum și demascările față de alte abuzuri ale diverselor personaliăți din industria filmului și televiziunii, precum actorii Kevin Spacey și Charlie Sheen, regizorul Lars von Trier, prezentatorul NBC Matt Lauer, jurnalistul de televiziune Charlie Rose şi mulţi, mulți alţii.

Time’s Up contribuie, de asemenea, la dezamorsarea criticilor aduse mișcării #MeToo care a pus în lumina reflectoarelor doar acuzațiile femeilor celebre împotriva unor bărbați de renume, în timp ce nedreptățile, suferințele și abuzurile asupra femeilor anonime sau din clase defavorizate au fost trecute cu vederea.

Acest lucru a fost evidențiat în noiembrie, când o scrisoare deschisă a fost trimisă în numele a 700.000 de femei care lucrau în agricultură, ele declarând că le-au susținut pe actrițele de la Hollywood împotriva abuzurilor și că își doresc să fie, la rându-le, susținute.

“E foarte greu pentru noi să vorbim corect despre ce se întâmplă în afară, atâta timp cât nu ne-am curățat propria casă”, a declarat Shonda Rhimes, creatoarea și producătoarea executivă a serialelor de televiziune “Anatomia lui Gray”, “Scandal” și “Cum să scapi nepedepsit”, care este implicată îndeaproape în toate acțiunile mișcării. „Dacă nici acest grup nu poate să lupte în promovarea unui model pentru celelalte femei care nu dețin atâta vizibilitate și privilegii, atunci cine poate?! a continuat Shonda Rhimes.

În cadrul grupului de lucru Time’s Up s-a precizat că se vor face auzite și vocile minorităților etnice, sexuale sau ale comunității transgender.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ce să îmbraci de sărbători?

Andreea Damian

Glenn Close a sfătuit femeile să-și urmeze visurile în discursul de la Globurile de Aur

realitatea

Afla care au fost cele mai bune si cele mai proaste machiaje de la Oscar 2016!

realitatea

Peelingul și expunerea la soare

Andreea Damian

Regina Elisabeta a II-a: rujul ei a servit drept „cod secret” pentru a trimite un mesaj

Andreea Damian

Victoria Lopyreva, ambasadoarea FIFA World Cup 2018, este noua iubită a lui Putin

Andreea Damian

Scrie un comentariu