Tabu
Image default
HEALTH Slider

Aerul poluat ridică riscul de avort cu 50% – studiu

Impactul nociv al poluării aerului poate crește riscul de avort spontan cu 50%, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii din Beijing au realizat un studiu pentru a explora dacă poate fi găsită o legătură între poluarea aerului și avort și au publicat rezultatele în jurnalul Nature Sustainability. Echipa a analizat datele a peste un sfert de milion de femei însărcinate care au trăit în capitala Chinei, între 2009 și 2017.

Experții au descoperit o creştere cu 50%% a riscului de avort în rândul gravidelor expuse la niveluri ridicate de poluare cu dioxid de sulf și monoxid de carbon. Prezența a 10 micrograme de dioxid de sulf pe metru cub în aer, rezultat în urma circulaţiei autovehiculelor sau funcționării centralelor din locuințe, a crescut riscul de avort cu 41%.

Cercetătorii chinezi au găsit, de asemenea, o legătură directă între nivelurile de substanțe chimice toxice din aer provenite din arderea combustibililor fosili și numărul de cazuri de „avorturi ratate”, care apar atunci când o femeie care a suferit un avort spontan nu prezintă imediat simptome.

Profesorul Liqiang Zhang, de la Universitatea Normal din Beijing și autorul principal al studiului, a declarat că studiul „a descoperit oportunități potențiale de a preveni sau reduce rezultatele dăunătoare asupra sarcinii prin măsuri proactive înainte de sarcină”.

„Femeile însărcinate sau cele care doresc să rămână însărcinate trebuie să se protejeze de expunerea la aer poluat, nu numai pentru propria lor sănătate, ci și pentru sănătatea copiilor lor.”, a declarat expertul. Profesorul Zhang a adăugat că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a înțelege exact modul în care poluarea aerului afectează un făt în pântece.

Un studiu publicat în septembrie a arătat că particule de carbon au fost găsite în placenta gravidelor care au fost expuse la aer poluat în timpul sarcinii.

ARTICOLE SIMILARE

Decizie șocantă: o mare actriță de la Hollywood, atrasă de viața de mănăstire

Andreea Damian

Alicia Keys își va publica memoriile într-o carte care va apărea în noiembrie

Andreea Damian

Iubitorii de sushi și de sashimi trebuie să știe că mâncarea aceasta e periculoasă

realitatea

Stresul din timpul sarcinii crește riscul dezvoltării tulburărilor de personalitate la copii

Andreea Damian

Mii „ouă de gheață” extrem de rare găsite pe o plajă din Finlanda

realitatea

De ce iubim paltonul teddy bear

Andreea Damian

Scrie un comentariu