Tabu
BEAUTYSlider

Afla de la experti cum sa acoperi cearcanele

Specialistii spun ca cearcanele sunt semne ale unei nutritii nesanatoase, a lipsei de somn sau a consumului de alcool si tutun. Pe langa acestea, mai sunt obtinute si din cauza stresului sau pot fi o mostenire genetica.

De-a lungul timpului s-au propus foarte multe tratamente cosmetice si farmaceutice care au avut sau nu rezultate, cert este ca e dificil sa scapi de ele. Discutand cu Alina Brailescu, trainer al scolii de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, despre acestea, ea ne confirma dificultatea de a le elimina in totalitate, insa ne ajuta cu sfaturi despre cum putem ascunde aceste imperfectiuni. Prin machiaj putem acoperi cearcanele folosind nuante complementare. Insa este posibil ca acest truc sa nu le ascunda. Cu siguranta ai incercat anticearcan sau corector in nuante de galben daca ai cearcane mov si rezultatul nu este exact cel dorit.

Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi de cearcane:

  • Demachierea, tonifierea si hidratarea tenului sunt foarte importante, de aceea trebuie incluse in rutina noastra zilnica.
  • Pentru acoperirea lor vom urma doi pasi: Alina ne recomanda sa folosim un corector in nuante de piersica, care ne va ajuta sa aducem cearcanele aproape de nuanta pielii.
  • Odata aduse la nuanta pielii, aplica fondul de ten si poti interveni cu un corector in nuante galbui, cu unul sau doua tonuri mai deshise decat fondul de ten.
  • Aplica pudra si continua cu machiajul ochilor.

Intr-un machiaj o baza corect aplicata, care sa mascheze imperfectiunile tenului reprezinta aproximativ 70% din reusita machiajului, poti continua cu un machiajul ochilor si al buzelor. Daca cearcanele sunt evidente si nu sunt foarte bine acoperite, pot ruina un machiaj oricat de corect ar fi executat, ne mai spune Alina, specialistul nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Loțiunea de corp reparatoare

realitatea

Un film despre Michael Jackson, în pregătire

Andreea Damian

Cum să ai grijă de pielea și părul tău în lunile reci de toamnă

Andreea Damian

Bucharest Fashion Week 2024: Primul eveniment internațional de fashion din Romania

Tabu Tabu

Dana Sota a lansat primul blog din Romania dedicat exclusiv frumusetii

realitatea

Covid-19: acest nou simptom ar putea fi asociat cu varianta Delta

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu