Tabu
Image default
HEALTHSlider

Alergarea pe stomacul gol, mai eficientă pentru slăbit? Explicațiile specialiștilor

Despre antrenamentul de dimineață, făcut pe stomacul gol, părerile sunt împărțite. Se pare că alergatul pe nemâncate arde mai multe calorii datorită lipsei de carbohidrați, pe care organismul are tendința să-i ardă prima dată.

Alergarea imediat ce te trezești necesită o doză bună de motivație. A o face pe stomacul gol necesită cu siguranță mai mult. Totuși, ar fi cel mai bun mod pentru a da jos kilogramele nedorite. Adevărat sau fals? Iată ce spun experții.

„Corpul are trei surse disponibile pentru producerea de energie: carbohidrați, grăsimi și proteine. De obicei, carbohidrații sunt folosiți mai întâi, deoarece sunt mai ușor de procesat de către organism. Când nu vor mai fi disponibili, ca după o noapte de post, corpul va folosi depozitele noastre de grăsime”, spune Olivier Gaillard, antrenor, potrivit Madame Figaro. Potrivit acestuia, corpul arde 50% din grăsime în timpul joggingului pentru mai mult de 10 ore, în timp ce va folosi 30% numai dacă luăm micul dejun.

Nu alergați niciodată pe stomacul gol mai mult de o oră

Totuși, nu vă imaginați că, alergând două ore burtica va dispărea după trei săptămâni. „Alergatul pe stomacul gol nu este rețeta miraculoasă pentru pierderea în greutate. Dacă vrei să dai jos grăsime, trebuie să îți reechilibrezi dieta”, amintește Jean-Christophe Miniot, medic sportiv la Paris.

În plus, alergarea pe stomacul gol poate fi dăunătoare organismului dacă este suprautilizată. „Dincolo de o oră de efort, organismul va căuta rezervele de proteine ​​ale mușchilor, ceea ce ne expune la risipa musculară”, subliniază medicul. Olivier Gaillard ne avertizează că: „Este important să nu prelungim efortul, deoarece după o oră, efectele nocive se înmulțesc. Degradăm celulele musculare, dar și acizii grași esențiali. De asemenea, organismul produce substanțe nocive pentru rinichi în timpul descompunerii lipidelor.”

Cei doi specialiști ne sfătuiesc să programăm aceste sesiuni o dată sau de două ori pe săptămână. Începeți cu plimbări de 20 până la 30 de minute și creșteți treptat durata. În timpul sesiunii, rămâneți la un ritm care vă permite să vorbiți fără să respirați intens.

Un mic dejun echilibrat

La întoarcere, mâncați un mic dejun echilibrat cu fructe, proteine, pâine pentru a vă reîncărca rezervele. Ar trebui să mâncați în maximum 30 de minute de la încheierea exercițiului, deoarece în acest moment corpul va fi cel mai eficient pentru a absorbi carbohidrați și proteine. Acest interval se numește „fereastră metabolică” și permite organismului să digere și să asimileze mai mulți nutrienți și să nu-i stocheze.

ARTICOLE SIMILARE

Ed Sheeran a făcut anunțul care i-a întristat pe fani

Andreea Damian

Emma Răducanu a devenit imaginea uneia dintre cele mai mari case de modă din lume

Andreea Damian

Cum să-ţi prinzi părul pe caniculă. 3 idei de coafuri rapide și de efect!

Andreea Damian

Cum afli dacă ți-ai găsit perechea, potrivit lui Barack Obama

Andreea Damian

Cum arată Cătălin Scărlătescu după operația estetică. Transformare totală!

Andreea Damian

Ziua Internațională a Cărții | Noaptea Cărților Deschise în România

Ciocîrlan

Scrie un comentariu