Tabu
Image default
HEALTH

Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie

Carmen Brumă propune trei legume și fructe cu totul deosebite și pline de vitamine, care nu trebuie să lipsească din meniul de toamnă. Este vorba de struguri, sfeclă și dovleac.

În ceea ce privește strugurii, aceștia trebuie consumați neapărat cu coajă, pentru că aceasta conține foarte mult resveratrol. Cei care au probleme cu greutatea, trebuie să aibă grijă câți struguri mănâncă, pentru că aceştia îngraşă.

„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului. De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.

Mă refer la strugurii care se coc acum – Ceasla, Hamburg. Au resveratrol mai ales în coajă, de aceea trebuie să-i mâncați cu tot cu coajă. Nu mă refer la strugurii care se găsesc tot timpul anului, ci la cei care se coc acum. Resveratrolul are efecte asupra pielii și părului.

Dacă ai probleme cu kilogramele în plus, trebuie să știi că strugurii au mult zahăr. Așa că limitează porția la cât intră într-un pumn ras, adică un ciorchine”, a spus Carmen Brumă în cadrul unei emisiuni.

ARTICOLE SIMILARE

Miere aromatizată cu uleiuri esențiale | Cum se utilizează remediile care combină apiterapia și aromaterapia

Andreea Damian

Poluarea aerului îmbătrânește plămânii mai repede

Andreea Damian

Pe fondul poluării, un bar de oxigen le vinde locuitorilor din Delhi aer curat

realitatea

Consecințele înfiorătoare ale consumului de energizante, dezvăluite într-un nou studiu

Andreea Damian

Cele două categorii de persoane care ating vârful rezistenței umane

Andreea Damian

De ce ne este adesea foame înainte sau în timpul menstruației

Andreea Damian

Scrie un comentariu