Tabu
HEALTH

Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie

Carmen Brumă propune trei legume și fructe cu totul deosebite și pline de vitamine, care nu trebuie să lipsească din meniul de toamnă. Este vorba de struguri, sfeclă și dovleac.

În ceea ce privește strugurii, aceștia trebuie consumați neapărat cu coajă, pentru că aceasta conține foarte mult resveratrol. Cei care au probleme cu greutatea, trebuie să aibă grijă câți struguri mănâncă, pentru că aceştia îngraşă.

„Top trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna: sfecla – crudă sau coaptă, cu efecte remineralizante, cu efecte foarte bune în combaterea asteniei, cu efecte în susținerea ficatului. De asemenea, dovleacul o sursă foarte bună de B-uri și betacaroten. Dovleacul te ajută să îți potolești pofta de dulce. Pe locul trei se află strugurii, tot în ideea că au foarte mulți antioxidianți.

Mă refer la strugurii care se coc acum – Ceasla, Hamburg. Au resveratrol mai ales în coajă, de aceea trebuie să-i mâncați cu tot cu coajă. Nu mă refer la strugurii care se găsesc tot timpul anului, ci la cei care se coc acum. Resveratrolul are efecte asupra pielii și părului.

Dacă ai probleme cu kilogramele în plus, trebuie să știi că strugurii au mult zahăr. Așa că limitează porția la cât intră într-un pumn ras, adică un ciorchine”, a spus Carmen Brumă în cadrul unei emisiuni.

ARTICOLE SIMILARE

Metoda nouă de 8 săptămâni care îți face inima sănătoasă 

Andreea Damian

Simptome care ar trebui să te trimită imediat la medic – partea II

Andreea Damian

Covid-19 apare în visele noastre și ne afectează somnul

Andreea Damian

Clinica VERTEBRALIA tratează cu succes durerile de spate: terapii minim invazive, rezultate rapide

Tabu Tabu

10 plante de apartament care-ți afectează sănătatea

Andreea Damian

Veste uimitoare de la cercetători: noi neuroni se nasc și la vârste înaintate

Andreea Damian

Scrie un comentariu