Tabu
HEALTH Slider

Avertizare de „supradoză cu zahăr” în sezonul băuturilor calde festive

Studiile au descoperit că o mare parte din sortimentele de cafea din comerț pot conține până la 23 de linguri de zahăr pe cană. Făcând parte dintr-o acțiune amplă împotriva utilizării fără măsură a zahărului, cercetătorii au analizat mai mult de 200 de băuturi și au descoperit „șocant” de mari cantități de zahăr în multe dintre ele. Unele dintre aceste băuturi sunt făcute folosind alternative prietenoase cu veganele la laptele de vacă. „Venti” (un pahar mare) Starbucks cu aroma de caramel și ciocolată caldă făcut cu lapte de ovăz, dar completată cu frișcă a avut cel mai mult. Această băutură conține 23 de lingurițe (93,7 g) de zahăr și are un aport de 758 de calorii, despre care organizația Action on Sugar spune că este egal cu trei cutii de Coca-Cola sau patru brioșe de ciocolată albă și căpșuni.

Marile lanțuri comerciale care se ocupă cu vânzarea de cafea și care au fost incluse în studiu spun că oferă clienților o varietate de opțiuni cu conținut scăzut de zahăr însă realitatea este alta. Acțiunea împotriva zahărului spune căde obicei consumatorii pot opta în mod inconștient la cantități enorme de  zahăr suplimentar din cauza lipsei etichetării, iar percepția opțiunilor vegane sunt mai sănătoase, când de fapt unele magazine folosesc alternative pre-îndulcite la laptele de vacă.

Pentru un consum normal de zahăr trebuie să știți că adulții nu trebuie să consume mai mult de 30 g (aproximativ 7 lingurițe) de zaharuri  adăugate la alimente sau băuturi – pe zi. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani nu trebuie să aibă cel mult 24g (6 lingurițe) pe zi iar copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani trebuie să aibă cel mult 19g (5 lingurițe) pe zi. Nu există nicio limită pentru copiii sub 4 ani, dar este recomandat să evite băuturile îndulcite cu zahăr și alimentele care conțin mult zahăr.

ARTICOLE SIMILARE

Amuleta care o apără pe Meghan Markle de deochi

Andreea Damian

Ești la dietă? Iată 6 băuturi pe care le poți comanda când ieși în oraș

Andreea Damian

Cum a ajuns „Mica sirenă” să promoveze masculinitatea toxică

Andreea Damian

Antrenoarea celebrităților de la Hollywood a murit în condiții suspecte

Andreea Damian

Primele mașini ale doamnelor din familia regală britanică. A prințesei Diana a fost cea mai ieftină

Andreea Damian

Aladdin: Prima vizionare a remake-ul cu Will Smith primește reacții negative – “Este oribil”

realitatea

Scrie un comentariu