Home > Lifestyle > Berea fără alcool îți îmbunătățește calitatea somnului!

Berea fără alcool îți îmbunătățește calitatea somnului!

În caz că te confrunți cu insomnii sau ți-e greu să adormi, o soluție ar putea fi berea fără alcool. Cercetătorii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania au realizat un studiu potrivit căruia consumul de bere fără alcool poate îmbunătății calitatea somnului.

Dacă vă gândeați ce cantitate de bere trebuie să consumați pentru a obține un somn liniștit, aflați că e de ajuns o cantitate de 333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool). 

Motivul pentru care berea are acest efect este legat de ingredientele pe care le conține. Astfel, hameiul, un ingredient esenţial al berii, se dovedește a fi cel responsabil pentru aceste rezultate, datorită substanțelor sale amare ce au efect sedativ. Mecanismul de acţiune al hameiului constă în ridicarea nivelului neurotransmițătorului numit acid gama-aminobutiric, un neurotransmițător inhibitor care acționează în sistemul nervos central.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 17 femei, asistente medicale, care lucrează în ture. Parametrii cronobiologici din timpul somnului au fost evaluaţi cu ajutorul actigrafiei după un consum moderat de bere fără alcool în timpul cinei, timp de 14 zile. Concluziile au fost obţinute prin comparaţie cu un grup de control ce nu consuma bere fără alcool în timpul cinei.

Rezultatele actigrafiei au demonstrat o îmbunătăţire a calității somnului luând în considerare cei mai importanţi parametri: latența somnului a scăzut (p ≤ 0,05) în grupul de tratament (12,01 ± 1,19 min), comparativ cu grupul de control (20,50 ± 4,21 min), la fel şi activitatea totală (p ≤ 0,05; grup de tratament = 5284.78 ± 836.99 impulsuri de activitate vs control = 7258.78 ± 898.89 impulsuri de activitate).

Pe lângă calitățile deja dovedite ale acestei băuturi iubite și consumate în întreaga lume, cercetătorii spanioli demonstrează că berea poate îmbunătăți chiar calitatea somnului, dacă este însă consumată în cantități moderate. Avem de-a face cu o concluzie importantă, în condiţiile în care insomnia este una dintre bolile cel mai des întâlnite ale acestui secol. ”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţa sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Este considerat un consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei cu maxim 5% alcool.

Articole asemanatoare
bere pentru femei
Uraaa! S-a lansat prima bere pentru femei
Berea in ameliorarea simptomelor menopauzei!
Berea, consumata moderat, poate avea efecte benefice si iarna
Ce discuta femeile si barbatii la bere

Loading...

Comenteaza acest articol

Berea fără alcool îți îmbunătățește calitatea somnului!

by   1 min
0