Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Călătorii cu autobuzul fără destinație pentru a-i adormi pe insomniaci

Există un truc promițător pentru a adormi: călătoria cu autobuzul. Aceasta este oferta unei companii din Hong Kong de la sfârșitul lunii noiembrie.

Dacă v-ați trezit vreodată într-un tren sau într-o mașină cu capul sprijinit de vecinul din stânga, cu un firicel de salivă în colțul gurii, acest serviciu din Hong Kong este probabil să vă seducă. Acesta este primul „autobuz tăcut”, în care pasagerii sunt invitați să-și deconecteze creierul și să se lase în brațele lui Morpheus.

Președintele Ulu Travel, Frankie Chow, explică că a ales cu grijă trasee rutiere liniștite, cu cât mai puține semafoare. Scopul: reducerea opririlor susceptibile de a trezi pasagerii și de a le oferi o noapte scurtă odihnitoare.

Zilele trecute, 70 de oameni „supărați pe pernă” s-au urcat astfel în acest autobuz cu destinația: “Nicăieri”. Circuitul de 85 de kilometri constă de fapt în îndepărtarea de cartierele aglomerate ale centrului pentru a ajunge pe cele mai pustii poteci de după pandemia de Covid-19, de pe autostrăzile de coastă prin aeroportul din Hong Kong. Costul total al experienței: între 99 și 399 HKD (11,30 – 45,50 euro) per bilet, locurile de la etaj fiind mai scumpe.

Călătoria durează 5 ore

Cinci ore mai târziu, când te trezești din acest somn lung , sentimentul este destul de pozitiv. „Cred că toată lumea a avut experiența de a nu putea dormi acasă, în timp ce într-un autobuz, poți dormi foarte profund, pentru că se balansează și vibrează”, spune un pasager.

Peste tot, tulburările de somn au crescut într-adevăr în urma condițiilor dificile de izolare. În special în Hong Kong, regulile stricte de carantină menite să lupte împotriva Covid-19 aproape că au izolat rezidenții de restul lumii. „Toți locuitorii din Hong Kong sunt stresați de muncă, de prețul apartamentelor, de viață, iar acum nu mai putem călători”, sunt regretele altui pasager.

Pentru președintele acestei companii de autobuze, obiectivul conceptului este dublu: să doarmă dar și să ofere un moment de evadare persoanelor care doresc să facă câteva vizite după douăzeci de luni de închidere a frontierei. „Înainte, mergeam la aeroport în fiecare lună (ca să călătoresc), își amintește un pasager. Pe lângă somn, acest tur ne oferă și senzația de a călători.”

ARTICOLE SIMILARE

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor să se mute din Europa

Andreea Damian

Torsul pisicii are efecte terapeutice. INFOGRAFIC fascinant care îți dă motive să-ți iei una

Andreea Damian

S-a întors mascara colorată! Ce nuanță să alegi în acest sezon

Andreea Damian

Adevărul despre aplicarea loțiunii reparatorii după plajă pe pielea arsă

Andreea Damian

Amazon plăteşte 25 de milioane de dolari pe documentarul despre Rihanna

Andreea Damian

Kylie Jenner spune că maternitatea și sexualitatea pot coexista

realitatea

Scrie un comentariu