Tabu
Image default
HEALTH Psihologie Slider

Cazurile de anorexie la copiii de opt ani s-au dublat în ultimul deceniu

Numărul anual de cazuri noi de copii care suferă de anorexie și au vârsta curpinsă între 8 și 12 ani este de două ori mai mare decât cel din estimarea anterioară, din 2006.

Cifrele arată că tulburarea psihică legată de greutatea corporală ar putea începe mai devreme decât au sugerat cercetările anterioare. Cercetătorii spun că, în timp, este foarte posibil ca și ratele de incidență pentru copiii mai mici de 8 ani să crească. Mesajul principal care trebuie transmis este că se poate întâmpla ca și copiii și adolescenții să sufere mai mult de anorexie nervoasă. Autorii studiului au spus că nu sunt capabili să indice cauzalitatea.

Ce este anorexia pe bază nervoasă la copii?

Anorexia pe bază nervoasă este o tulburare alimentară. Este o formă de înfometare voluntară. Copiii și adolescenții cu această problemă de sănătate au o imagine corporală distorsionată. Ei cred că ar cântări prea mult. Acest lucru îi determină să restricționeze sever cantitatea de mâncare pe care o mănâncă. Există 2 tipuri de anorexie: de tip restricționant – copiii cu acest tip limitează sever cantitatea de mâncare pe care o mănâncă și care include adesea alimente bogate în carbohidrați și grăsimi. De tip bulimic – copiii cu bulimie mănâncă prea multă mâncare (chef) și apoi vomită. De asemenea, pot lua cantități mari de laxative sau alte medicamente care curăță intestinele.

Ce anume provoacă anorexia nervoasă la un copil?

Experții nu știu ce cauzează anorexia nervoasă. Cel mai adesea începe ca o dietă regulată. Dar se schimbă încet în anorexie până atunci când copilul începe să piardă în greutate extrem și nesănătos.

Alte lucruri care pot juca un rol în anorexie sunt: atitudini sociale legate de aspectul corpului, influențe familiale, genetică, dezechilibre chimice ale creierului, probleme de dezvoltare fizică. Copiii cu anorexie sunt mai susceptibili să provină din familii cu istoric de: probleme cu greutatea, boli fizice, alte probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau consumul de substanțe. Copiii cu anorexie provin adesea din familii foarte rigide și critice. Părinții pot fi intruzivi și supraprotectivi. Copiii cu anorexie pot fi dependenți și imaturi emoțional. Pot avea de afpt alte probleme de sănătate mintală, cum ar fi o tulburare de anxietate.

Care copii sunt expuși riscului de anorexie nervoasă? Majoritatea copiilor cu anorexie sunt fete. Dar asta se schimbă. Tot mai mulți băieți încep să aibă aceleași probleme. Tulburarea a fost văzută pentru prima dată în familii din clasa superioară și clasa medie. Dar se găsește acum în toate grupurile socioeconomice și în multe grupuri etnice și rasiale.

Care sunt simptomele anorexiei nervoase la un copil? Simptomele fiecărui copil pot varia. El sau ea pot: avea greutate corporală scăzută, frica de a deveni obeză, chiar dacă el sau ea pierde în greutate, neagă senzația de foame, are comportamente alimentare caudate, e retras din punct de vedere social, stângaci, fie plin de energie, fie deprimat.

ARTICOLE SIMILARE

Irina Shayk și Kaia Gerber au găsit piesa cheie pentru garderoba de toamnă 2020

Andreea Damian

Un muzeu din Maroc îl sărbătorește pe legendarul designer de modă Yves Saint Laurent

realitatea

Ce este dieta Okinawa și cum ne poate prelungi viața

Andreea Damian

STUDIU: S-a inventat leacul pentru alergia la arahide

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 27 iulie!

realitatea

Meghan și Harry, ovaţionaţi în picioare la un eveniment regal. Ducesa a arătat divin!

Andreea Damian

Scrie un comentariu