Tabu
Slider

Cele mai delicioase prăjituri fără făină. Încearcă rețetele noastre!

Migdalele, mălaiul și ovăzul sunt cei mai buni prieteni ai unei gospodine, atunci când îi este greu să găsească făina albă de grâu.

Multe femei – dar și bărbați – au descoperit gastronomia datorită izolării la domiciliu. Panica provocată de coronavirus i-a determinat să dea iama în supermarketuri și să cumpere toată făina. Din păcate, cumpărăturile în exces i-a lăsat pe alții fără acest produs de bază. Așadar, ei au trebuit să se adapteze condițiilor și să gătească fără făină. Din fericire, există o mulțime de rețete care nu necesită acest praf magic din care ies prăjituri gustoase.

Două mâini pricepute în patiserie pot face minuni cu doar câteva ouă, niște zahăr, poate puțină făină de migdale și nucă de cocos.

Descoperă mai jos câteva rețete de prăjituri fără făină!

Tort de portocale

Ingrediente

Pentru Blat

  • 2 portocale
  • 225 g zahăr pudră
  • 1 lingură de miere
  • 6 ouă (separați albușul de gălbenuș)
  • 300g migdale măcinate
  • 1/4 lingură sare
  • O mână de migdale prăjite

Pentru sirop

  • 4 portocale și o lămâie
  • 6 păstăi de cardamom, mărunțite
  • 1-3 linguri de zahăr pudră, după gust
  • 2 linguri de coajă de portocale confiate

Mod de prepare

Puneți portocalele curățate într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Dați cratița la foc. Când ajunge la punctul de fierbere, dați focul mai mic și lăsați conținutul să fiarbă aproximativ 1,5-2 ore, amestecând din când în când. Se scurge și se lasă să se răcească. După ce ați verificat să nu existe sâmburi, pasați conținutul.

Bateți gălbenușurile cu zahărul și mierea până, apoi adăugați migdalele și piureul de portocale. Separat, bateți albușurile cu un praf de sare. Încorporați cele două amestecuri ușor, fără să lăsați să iasă aerul.

Se dă la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 45-50 de minute. Între timp, preparați siropul. Într-un vas adăugați cardamomul și o lingură de zahăr. Lasați să fiarbă la foc mic adăugând treptat restul de zahăr. La final adăugați și coaja și lăsați să se răcească.

Când prăjitura este gata, să nu o scoateți din tavă. Turnați peste blat tot siropul, apoi presărați migdalele prăjite pe deasupra. Se servește rece.

Tort de migdale cu căpșuni și smântână

Ingrediente

Blat

  • 125 g de unt moale, fără sare
  • 100g migdale mărunțite
  • 125 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 30g  polenta (făină de porumb fiartă sau mămăligă)
  • ½ linguriță praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare

Pentru topping

  • 125g semințe de pin
  • 3 linguri mari gem de prune sau de caise
  • Sucul unei lămâi mici

Pentru decor

  • Cel puțin 750g căpșuni
  • 2 linguri de zahăr
  • Sucul unei lămâi mici
  • Smântănă

Mod de preparare

Topiți untul la foc mic, după care în dați deoparte la răcit. Între timp, amestecați migdalele măcinate cu zahărul. Adăugați ouăle pe rând, amestecând în continuu. Scoateți semințele din păstaia de vanilie și adăugați-le peste conținut. Omogenizați până obțineți un amestec mai gros.

Apoi adăugați mălaiul, praful de copt și sarea peste conținut. La final se adaugă și untul topit și se omogenizează cu mișcări ample. Turnați amestecul într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm și dați la cuptorul încălzit, la 160 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute. Puneți semințele de pin pe tavă de copt, introduceți-le în cuptor și coaceți-le 5-8 minute, apoi le dați deoparte să se răcească.

Încălziți gemul cu zeama de lămâie la foc mic, până devine un lichid. Când ați scos tava din coptor, adăugați turnați acest lichid peste blat și presărați semințele de pin. Se servește alături de câteva căpșuni stropite cu suc de lămâie și presărate cu zahăr pudră, lângă o lingură de smântână.

Negresă de ciocolată fără gluten

Ingrediente

  • 200g migdale întregi
  • 225 g unt nesărat
  • 375 g ciocolată (cu 70% cacao)
  • 3 ouă
  • 375 g zahăr pudră
  • 75g făină de orez
  • Un praf de sare de mare fină
  • 75g afine uscate

Mod de preparare

Prăjiți migdalele la cuptor pentru aproximativ 7-8 minute. Topiți ciocolata împreună cu unt la bain-marie. Într-un alt castron, bateți împreună ouăle, zahărul, făina de orez și sarea. Nu e nevoie să obțineți un amestec pufor. Adăugați ciocolata topită, împreună cu migdalele și afinele uscate.

Turnați amestecul în tava pregătită pentru coacere. Se coace doar 25 de minute. Scoateți negresa din cuptor și lăsați-o timp de 2 ore la temperatura camerei sau o oră la frigider înainte de a o tăia.

Brioșe cu polenta și caise

Ingrediente

  • 210 g unt nesărat
  • 210 g zahăr pudră
  • 150 g caise uscate
  • 150 g migdale măcinate
  • 150g polenta
  • 1½ lingură praf de copt
  • 3 ouă
  • Coaja de la o lămâie

Siropul

  • 8 linguri de marsala
  • suc de la o lămâie
  • 4 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Veți avea nevoie de 12 forme de brioște, fiecare umplută cu forme de hârtie. Setați cuptorul la 180C. Mixați untul și zahărul. Tăiați fin caisele uscate. Amestecați migdalele măcinate, polenta și praful de copt. Bateți ouăle ușor cu o furculiță. Peste amestecul de unt și zahăr adăugați ouăle bătute și amestecul de polenta, și omogenizați, adăugând 100 g de caise tocate și coaja de lămâie.

Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute. Între timp preparați siropul. Turnați marsala într-o cratiță mică, adăugați sucul de lămâie și zahărul și dați la fiert. Se fierbe timp de cinci minute, apoi se dă deoparte. Scoateți tava cu brioșe din cuptor. În timp ce prăjiturile sunt încă fierbinți, presărați pe fiecare caisele tocate și o lingură de sirop.

ARTICOLE SIMILARE

Jean Claude Van Damme, dans viral pe piesa celor de la Morandi

Tabu Tabu

Cynthia Nixon din „Totul despre sex” candidează pentru fotoliul de guvernator de New York

Andreea Damian

Afla de la Alina Brailescu cum sa te machiezi la Balul de Absolvire

realitatea

Unde a fugit Delia cu familia pe 15 mai

Tabu Tabu

Frumusetea vine din detalii – trucuri pentru contouring

realitatea

Angela Merkel a fost nevoită să-i explice unei franțuzoaice de 101 de ani că nu este soția lui Macron

realitatea

Scrie un comentariu