Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Chirurgia vulvei la femei sub 25 de ani: un fenomen nebănuit

În septembrie anul trecut, influencerul Maeva Ghennam a suferit o labioplastie și a lăudat efectele intervenției, atrăgând mânia utilizatorilor de Internet. La fel ca ea, alte femei foarte tinere trec anual prin intervenții chirurgicale pentru a reduce dimensiunea a ceea ce le face atât de complexate: labiile mici.

Nemulțumită de aspectul labiilor sale, Sonia, care este studentă la Litere, a suferit o labioplastie în 2018, la doar 21 de ani. Tânăra era foarte complexată de aspectul labiilor ei. „[Vulva] Semăna mai degrabă cu urechile unui cocker spaniel, spune tânăra. M-am întrebat de ce sunt „anormală”.

Atracție constantă pentru labioplastie

În Franța, nebunia pentru labioplastie este foarte reală. Potrivit Societății Franceze a Chirurgilor Plastici Estetici (SOFCEP), 4.600 de franțuzoaice de toate vârstele au suferit această operație în 2016, față de 1.839 în 2010. Astăzi, în lipsa unor date mai recente, se pare că sunt între 3 și 50 de intervenții pe an, în funcție de unitate. Prin comparație, în Statele Unite, procedura a cunoscut o creștere puternică în ultimii cinci ani: + 53% conform Societății Americane de Chirurgie Plastică (ASPS).

Profesioniștii din domeniul sănătății sunt cu atât mai surprinși că această solicitare vine de la o populație din ce în ce mai tânără. „90% dintre pacienții mei au sub 20 de ani”, spune Géraldine Giraudet, chirurg ginecologic la Spitalul Universitar Lille. „Recent, o elevă de liceu mi-a spus că alte patru prietene din clasa ei au suferit deja operații înaintea ei, toate de către același chirurg estetician.”

Disconfort estetic și fizic

Intervenția de labioplastie este o operație cu un grad de dificultate scăzut, care nu implică complicații.Intervenția se realizează sub anestezie locală sau generală, în funcție de organismul și necesitățile fiecărui pacient, iar intervenția durează aproximativ 1 oră.

După intervenție zona va fi tumefiată și inflamată. Este posibil să simțiți un ușor disconfort în zona pubiană, însă în 1-2 săptămâni aceste simptome vor trece treptat cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic. Firele se vor topi de la sine, astfel că nu este necesară înlăturarea medical a acestora. Cicatricile sunt insesizabile după vindecare iar rezultatele sunt definitive.

Va dura aproximativ 3 luni până când labiile se vor vindeca complet, și se recomandă evitarea contactului sexual timp de 6 săptămâni de la data intervenției. Igiena trebuie să fie una corectă în această perioadă și trebuie respectate toate indicațiile medicului.

O labioplastie costă între 1.600 și 2000 €.

ARTICOLE SIMILARE

Vlad Gherman, sărut pasional cu o altă femeie. Cum a reacționat Oana Moșneagu, iubita sa

Andreea Damian

Shakira l-a prins pe Pique înșelând-o cu o altă femeie. Urmează despărțirea?!

Andreea Damian

CONCURS INCHEIAT: Castiga unul din cele 5 seturi de masti 7th Heaven!

realitatea

Confort garantat | Cele nouă modalități de a purta blugi primăvara

Andreea Damian

Madonna a pierdut procesul: scrisoarea de despărțire de la Tupac se vinde

realitatea

Panică la Hollywood! Brad Pitt, în scaunul cu rotile

Andreea Damian

Scrie un comentariu