Home > beauty > Cum faci ca parfumul „ieftin” să persiste mai mult timp pe piele

Cum faci ca parfumul „ieftin” să persiste mai mult timp pe piele

parfumul

Parfumul stimulează simţurile olfactive dezvăluind caracterul, personalitatea şi emoţiile fiecărei femei. El este utilizat de către doamne și domnișoare ca un accesoriu purtat zi de zi sau pentru ocazii speciale, cum ar fi la întâlniri romantice, petreceri sau reuniuni.

Coco Chanel spunea că „O femeie ar trebui să aplice parfum în acele zone în care şi-ar dori să fie sărutată”. Adesea, parfumul preferat poate fi prea scump pentru bugetul unei femei, care caută alternative mai ieftine. Dezavantajul unui parfum ieftin este că mirosul său dispare foarte repede.

Există însă câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că parfumul pe care l-ați cumpărat la ofertă persistă mai mult timp. Un parfumier celebru a dezvăluit ce trebuie să faci pentru ca o replică să își păstreze aroma la fel de mult ca un parfum original.

Aromele orientale sunt de lungă durată, deci folosește parfumurile care conțin mosc, chihlimbar și esență de lemn. Ele își vor păstra aroma un timp mai îndelungat. Așadar, citește cu atenție ingredientele.

Temperatura corpului are un efect mare asupra duratei de viață a parfumului. Când miroși un parfum, miroși ingredientele pe măsură ce se evaporă. Dacă corpul tău este prea cald, parfumul se va evapora mai repede și astfel va scurta durata de viață a parfumului. Un sfat este să pulverizați parfumul, lăsați-l să se usuce pe piele și apoi acoperiți-vă. Acest lucru ar trebui să încetinească procesul de evaporare și să facă un parfum să persiste pe piele mai mult.

De asemenea, evită să aplici parfumul pe zonele puternic vascularizate, cum ar fi gâtul, încheieturile mâinilor sau decolteu. Odată încălzită, pielea emană aroma parfumului prea repede și nu va rezista pe tot parcursul zilei.

Nu te lăsa păcălită de preț. Deși la raft vezi o sticluță cu un miros care te copleșește, iar prețul e foarte accesibil, e posibil ca ingredientele folosite să nu fie amestecate într-un mod armonios, astfel încât acestea vor rezista foarte puțin. Se consideră un parfum de lux acel produs care are ingrediente de înaltă calitate și care au fost puse împreună într-un mod atent.

Există pe piață o mulțime de magazine care comercializează așa zise parfumuri de firmă, dar care nu își justifică deloc prețul, pentru că se întâmplă de multe ori ca aroma să dispară după câteva ore. Spray-ul de corp, apa de colonie sau apa de toaletă au o concentrație mai slabă de arome și un miros mai subtil. Alege în schimb apa de parfum și extrasul de parfum, deoarece sunt mai concentrate și persistă mai mult.

Articole asemanatoare
parfum
Cum să alegi un parfum sexy
Johnny Depp apără reclama Dior Sauvage în urma acuzațiilor de însușire culturală
Totul despre parfumuri – ar trebui să vă îngrijorați cu privire la conținutul parfumului?
kim kardashian
Kim Kardashian, fotografia care i-a adus 5 milioane de dolari în 5 minute

Cum faci ca parfumul „ieftin” să persiste mai mult timp pe piele

by Andreea Damian   2 min
1