Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cum faci față băgăcioșilor?

E greu să îi evităm pe cei care-și bagă nasul peste tot, dar putem învățat cum să le facem față. Bărbații, mai ales, sunt sătui de soacrele lor băgăcioase. Evident, și soțiile se plâng că mama partenerului de viață intervine în familia lor.

Există, de asemenea, persoane care adoră să știe ce se întâmplă în familia colegului de serviciu, cum merge relația amoroasă a celei mai bune prietene. Toți trebuie să ne confruntăm cu oameni cărora le place să se implice în viața noastră la un moment dat sau altul. Dar putem încerca câteva chestii, astfel încât acești oameni să nu se mai amestece în treburile noastre personale.

Uneori oamenii au intenții bune, dar felul în care spun lucrurile sună dureros. Încearcă să faci un pas înapoi și să evaluezi dacă acest lucru afectează în realitate interesele tale. Ar putea exista ceva adevăr în ceea ce spun ei. Dar ar putea fi și pentru că le pasă de ei înșiși și nu te încadrezi în standardele lor, ceea ce înseamnă că într-adevăr nu este din cauza neajunsurilor tale.

Trasează limite clare

Folosește afirmații asertive precum „Nu discut salariul meu”. Învață să spui nu și să știi că nici măcar nu trebuie să le oferi o explicație pentru asta. De asemenea, este util să îți protejezi lucrurile, cum ar fi să nu îți lași telefonul la vedere sau să rămâi conectată pe Facebook pe un device care nu este al tău.

Știi că poți controla ceea ce faci, dar nu poți controla ceea ce fac ceilalți. Deci, chiar dacă știi că nu ar fi trebuit să spună sau să întrebe ce au făcut, poți controla ce simți în legătură cu asta. Încearcă să te concentrezi asupra a ceea ce spun, mai degrabă decât dacă ar fi trebuit sau nu să se întâmple. Iar atâta timp cât nu scapă de sub control, poate că cel mai bine este să nu dai atenție acestor persoane.

Ce este foarte important este să nu împărtășești informați intime cu orice persoană. Iar dacă cineva îți adresează o întrebare mai personală, încearcă să răspunzi diplomat. Cel mai simplu mod de a face față unui om băgăcios este de a reduce interacțiunea cu acesta. Iar dacă ai de-a face cu cineva insistent, încearcă să deviezi de la subiect și să îi spun ceea ce simți, într-un mod elegant, fără să superi.

ARTICOLE SIMILARE

Cum a inceput povestea de iubire dintre Mircea Badea si Carmen Bruma!

Au trăit fericiți și au avut multe crize: secretul cuplurilor durabile

Andreea Damian

Îți speli părul la duș? Iată de ce trebuie să renunți la acest obicei

Andreea Damian

ARTABU: O pictură realistă de la 1866 încă mai stârnește reacții șocante și controverse!

Ciocîrlan

Cum să planifici vacanţa perfectă

realitatea

Lili Sandu și Silviu Țolu și-au botezat fiul în condiții speciale

Tabu Tabu

Scrie un comentariu