Tabu
CULTURESlider

Femeile nu au vorbit prea mult în filmele anului 2019 – studiu

Un nou studiu arată că obiceiurile vechi mor greu la Hollywood – în ciuda progreselor recente, femeile par a fi refuzate în continuare să fie mai vocale în film și televiziune.

Studiul „It’s a Man’s (Celluloid) World”, realizat de dr. Martha M Lauzen, arată că, în topul filmelor din 2019, doar 34% din toate personajele erau femei, în timp ce bărbații reprezentau 66%. Statisticile reflectă, de asemenea, o scădere cu 1% a personajelor feminine care vorbesc într-un an. Conform datelor lui Lauzen, cele mai semnificative etape din ultimii ani au fost făcute între 2011 și 2015, procentul femeilor care vorbesc în filme a crescut de la 27% la 33%. Raportul, comandat de Centrul de Studiu al Femeilor în Televiziune și Film din Universitatea de Stat din San Diego, mai arată că doar 37% dintre toate personajele principale din blockbusterele de anul trecut au fost femei, spre deosebire de bărbați, 63%.

Quentin Tarantino s-a confruntat cu furia fanilor care și-au dat seama că actrița principală nominalizată la Oscar, Margot Robbie, a avut alocat mai puțin timp pe ecran decât colegii săi din Once Upon A Time In Hollywood, Leonardo DiCaprio și Brad Pitt. În cele două ore și 45 de minute, actrița are alocate 30 de minute și spune doar câteva replici. Întrebat de o reporteriţă de la The New York Times de ce personajul lui Robbie nu a primit mai multe replici sau acţiune în film, deranjat, Tarantino a spus: „Am crezut că (n.r. personajul) va fi atât de emoționant și de plăcut … Nu am venit cu o poveste mare”.

Și filmul lui Martin Scorcese, The Irishman, a atras critici din partea cinefililor. Actrița canadiană Anna Paquin, care joacă rolul fiicei personajului lui Robert De Niro, abia spune câteva cuvinte în tot filmul. Deși este singura femeie din film, Anna apare mai puțin de 10 minute, în condițiile în care filmul The Irishman are 3 ore și jumătate, și spune doar 6 cuvinte.

„Anna Paquin apare brusc fără să vorbească? Adu-l pe Scorcese”, a scris un utilizator, duminică, pe Twitter. „Între X-Men și The Irishman, nu am auzit-o pe Anna Paquin să spună mai mult de zece cuvinte în ultimii șase ani”, a observat altcineva. „Am avut privilegiul de a mă alătura distribuției incredibile din The Irishman și sunt atât de mândră că fac parte din acest film”, a răspuns Paquin, în vârstă de 37 de ani. După cum demonstrează proiectele dominate de femei, Hustlers și Little Women din 2019, femeile au constituit 39% din toate personajele care au replici și 58% dintre toate protagonistele din filme cu cel puțin o regizoare și/sau scenaristă.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie cu Sorin Onisor – Brasov (partea 3)

realitatea

Mesajul transmis de Spike, după ce a recunoscut relația cu fosta soție a lui Cătălin Bordea

Andreea Damian

Noua metodă de slăbit care funcționează prin simpla închidere a maxilarului

Andreea Damian

Concluzie surprinzătoare legată de alcool. Consumul moderat previne apariția unei boli grave

Andreea Damian

Meghan Markle a supărat-o din nou pe regină

Andreea Damian

7 produse de îngrijire a pielii care sunt de fapt mai puțin utile decât credeam

Andreea Damian

Scrie un comentariu