Tabu
LIFESTYLESlider

Hot Chocolate Bomb: noua rețetă de ciocolată caldă care face furori pe social media

Hot Chocolate Bomb cucerește rețelele de socializare. Descoperă cum să-ți prepari această „bombă” de ciocolată fierbinte.

Venind direct din SUA, Hot Chocolate Bomb (altfel spus, bomba de ciocolată caldă) a apărut de câteva săptămâni pe rețele de social media precum TikTok și Instagram.

Influencerii s-au întrecut pe ei înșiși în a prepara băutura. Află rețeta de Hot Chocolate Bomb și impresionează-ți invitații!

Ce este de fapt?

Inspirată de sărurile de baie efervescente, cunoscute și ca „bombe de baie” (bath bombs) care colorează apa din cadă, Hot Chocolate Bomb este o sferă din ciocolată fondantă, în interiorul căreia se introduc bezele sau diferite tipuri de bomboane. Voi decideți cu ce să o umpleți, deci este posibil să adăugați orice vă place.

Odată ce bomba este realizată, e suficient să o puneți într-o cană și să vărsați lapte fierbinte peste ea. Hot Chocolate Bomb se va topi ușor în lapte și un vârtej simpatic, ultra-instagramable va apărea la suprafața cănii. 

Hot Chocolate Bomb deja a început să fie comercializată în câteva magazine. Vă sfătuim, totuși, să o preparați acasă. Astfel, vă puteți alege tipul de ciocolată, bomboanele, bezelele și aromele favorite.

Cum se prepară?

Este foarte simplu să prepari o bombă de ciocolată care se topește în ceașca cu lapte fierbinte.

Aveți nevoie doar de câteva ingrediente: ciocolată neagră, ciocolată cu lapte sau pudră de cacao, bezele și topping-uri la alegere: bombonele, caramel, bucățele de biscuit, praline, fulgi de ciocolată…

Începeți prin a topi o ciocolată neagră la bain-marie sau la microunde. În ambele cazuri, gândiți-vă să amestecați, din când în când, ciocolata pentru a obține o textură fină perfectă. 

Apoi, aveți nevoie de o formă semisferică din silicon pentru a turna ciocolata. Utilizați o pensulă de patiserie care să vă ajute la modelare pentru a obține două semisfere perfecte după ce le veți scoate din formă.

Odată cele două semisfere de ciocolată realizate, trebuie să le puneți în frigider. Dacă nu aveți răbdare, le puteți băga și în congelator pentru 10-12 minute.

Nu vă rămâne decât să umpleți semisferele cu bezele și bombonele la discreție. Ar fi bine să alegeți bucățele mai mici pentru ca atunci când închideți bomba să nu riscați ca umplutura să dea pe afară.

Sudați cele două semisfere între ele, formând o bilă. Topiți exteriorul bilei cu ajutorul unui pahar umezit și încălzit sau cu o pensulă de patiserie înmuiată în ciocolată topită.

Acum mai rămâne doar să o decorați! Puteți să presărați niște pudră de cacao sau fulgi de migdale. Lăsați-vă imaginația să lucreze pentru un rezultat 100% instagramable

Ciocolată caldă tradițională with a twist

În mod tradițional, ea se prepară cu lapte de vacă și pudră de cacao. Din fericire, acum există alternative la laptele de vacă, în cazul în care aveți intoleranță la lactoză sau sunteți vegani.

Puteți să vă preparați băutura cu lapte de soia, migdale sau ovăz. Puteți folosi pudră de cacao obișnuită sau cacao fără zahăr pentru un gust amărui.

Adăugați arome precum scorțișoara sau nucșoara și savurați o clipă de bucurie.

Te încălzește și te reconfortează în serile lungi, reci și deprimante de toamnă sau de iarnă. Fie că te afli la o cabană, în fața unui șemineu și a unei priveliști montane superbe sau că stai înfofolit/ă în casă, după o zi grea de muncă, ciocolata caldă este prin excelență băutura momentelor de relaxare.

sursa: Femme actuelle

ARTICOLE SIMILARE

Dani Oţil e convins că o să moară de tânăr și și-a aranjat și înmormântarea!

David Beckham deschide primul său hotel împreună cu chef Gordon Ramsay

Andreea Damian

Sapte aspecte pe care orice mamica responsabila ar trebui sa le stie in legatura cu scaunele auto pentru copii

realitatea

Premiul LVMH ⎥ Semifinaliștii pot fi votați online

Ciocîrlan

Poluarea aerului îmbătrânește plămânii mai repede

Andreea Damian

Anahi ex RBD este în doliu în plină pandemie de COVID 19

Tabu Tabu

Scrie un comentariu