Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Îngrijirea părului | Sfaturi prețioase pentru a-l proteja de soare

Pentru a menține părul sănătos și frumos chiar și vara, aceste sfaturi îți vor fi foarte utile. Te invit să le descoperi!

Zilele însorite de vară înseamnă plimbări în aer liber, plajă sau băi la piscină. Dar înainte de toate, este esențial să-ți protejezi bine părul de razele soarelui, deoarece acestea din urmă pot usca părul. Și firele grosiere, fără strălucire, sunt tot ce vrei să eviți, nu? Vestea bună este că-l poți proteja cu ușurință de razele UV și îl poți menține hidratat aplicând aceste câteva sfaturi.

Folosește întotdeauna protecție solară

Pentru a-ți proteja părul la plajă și la piscină, este foarte important să folosești o protecție solară pentru păr. Acesta din urmă creează un scut izolator împotriva razelor UVB. De aceea, înainte de a petrece ziua la soare, aplică o protecție termică fără clătire (un spray de exemplu), cu o consistență ușoară. Astfel, soarele nu-ți va deteriora părul. După ce la-i udat, nu uita să aplici din nou.

Nu sări peste hidratare

Pe lângă protecția termică, hidratarea părului este esențială și vara. A bea multă apă pe tot parcursul zilei ajută la menținerea întregului corp hidratat, dar și obținerea unui păr mai moale și mai frumos este, de asemenea, o necesitate. Optează pentru game pe bază de aloe vera (foarte hrănitoare, bogată în enzime, dar și în vitamine, aminoacizi, săruri minerale). Conțin chiar și un filtru UV!

Evită să-ți expui părul la alte surse de căldură

Pe lângă utilizarea protecției împotriva căldurii și hidratarea părului, evitați expunerea firelor la alte surse de căldură vara. De exemplu, evită folosirea apei fierbinți atunci când te speli pe cap. Acest obicei rău tinde să usuce întregul păr. Alege întotdeauna o temperatură mai scăzută. De asemenea, lasă-ți părul să se usuce în mod natural, fără să folosești uscătorul de păr.

ARTICOLE SIMILARE

Irina Shayk și Kaia Gerber au găsit piesa cheie pentru garderoba de toamnă 2020

Andreea Damian

Trikini sau cum să-ți asortezi costumul de baie cu masca de protecție

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 3 august!

realitatea

Fotografie Sorin Onisor – Marea Neagra (episodul 2)

realitatea

Gillian Anderson devine „doamna de fier” în sezonul 4 din „The Crown”

Andreea Damian

Tom Cruise, înlocuit pentru că e „prea scund” să joace un rol

Andreea Damian

Scrie un comentariu