Tabu
Image default
FASHIONSlider

Modul în care telemunca ne-a transformat ținutele de birou

Chiar dacă ne aflăm în plin val 4 al pandemiei, mulți români care lucrează în domeniul serviciilor și telecomunicațiilor se întorc la birou. Gata cu telemunca. Gata și cu ținutele office? Nu chiar. După luni de închidere, hainele hibridizează, combinând confortul joggingului, eleganței necesare la locul de muncă și originalității.

Multe femei erau obișnuite cu tocuri înalte, costume colorate și ținute cu croială rigidă. Timp de un an și jumătate, multe dintre ele nu au purtat altceva decât adidași și colanți. Ținuta este mai puțin radicală! Gustul pentru îmbrăcăminte de lounge și jogging a crescut foarte mult. „Vedem din ce în ce mai multe materiale și haine fluide care se îmbracă ușor”, notează un expert citat de Madame Figaro. Mărcile oferă o mulțime de haine mai puțin structurate, pantaloni hibrizi, chiar și pentru bărbați, dar și pantofi cu talpă plată sau pantofi cu toc gros. Toate acestea se adresează în special celor în vârstă de 30-40 de ani, obișnuiți deja cu ținute mai puțin statutare decât cei bătrâni. Vor să se îmbrace corespunzător, păstrând totodată confortul pe care l-au experimentat în timp ce lucrau de acasă.

Îmbrăcăminte tehnică pentru birou hibrid

Confortul implică și un machiaj mai ușor sau chiar inexistent. Telemunca și închiderea au provocat într-adevăr reflecții asupra aspectului fizic, aspectului chipului. Producătorii de echipamente sportive au explorat și ei noi căi. Îmbrăcămintea interioară, care acum trebuie să ne facă să performăm bine, evoluează. Există, de asemenea, o cerere din ce în ce mai mare pentru ochelari care să protejeze ochii, care sunt mai expuși din cauza videoconferințelor.

Strict, dar vesel

Un impuls de energie care ar putea marca și revenirea ținutelor ultra-lucrate, de afaceri, dar ușoare, colorate. Pantaloni roșii, bluze imprimate, ochelari mari cu rame în culori pastelate. Ne așteptăm să vedem culori, modele, piese îndrăznețe care contrastează chiar și cu ceea ce am purtat înainte de Covid-19. De parcă pandemia, privându-ne – de haine, de legătura cu ceilalți – ne-a permis să avem mai multă fantezie.

ARTICOLE SIMILARE

Tendință de vară: pro sau împotriva revenirii lanțului din talie?

Andreea Damian

Montreux Jazz Festival ⎪ Ediții live & online

Ciocîrlan

10 femei care seamănă leit cu bărbați celebri. FOTO

Andreea Damian

Cum vor arăta copiii Prinţului Harry. Un artist le-a făcut chipul robot

Andreea Damian

Maria Crăcăoanu

realitatea

Givenchy, cea mai curajoasa campanie a toamnei

realitatea

Scrie un comentariu