Tabu
Image default
HEALTH Slider

Nu-ți place să alergi? Trei tipuri de mers pentru a-ți antrena mușchii

Alternativa perfectă la alergare, mersul pe jos vine într-o varietate de concepte: nimic mai bun pentru a te umple de energie prin oraș.

Nu ești un fan joggingului, dar dorești să practici o activitate fizică în aer liber? Du-te la plimbare. Mai puțin solicitantă decât alergarea, mersul pe jos are multe beneficii pentru corp și creier. Un nou studiu american a arătat, de asemenea, că mersul rapid a îmbunătățit sănătatea creierului și memoria la vârstnici. Încă un argument pentru adoptarea acestui sport care este disponibil în mai multe moduri, în funcție de gusturile și dorințele tale.

Cel mai ușor: nordic walking

Inspirat de schiul de fond, mersul nordic vine din Finlanda, și-a făcut apariția în anii 1970 și se practică cu bețe. Beneficii: măriți pasul pentru a vă permite să mergeți mai repede și mai mult. Această tehnică simplă care lucrează întregul corp (brațe, umeri, pectorali, gât, picioare) este dobândită încă de la prima ieșire. Trebuie doar să propulsezi corpul înainte folosind bețele pentru a sincroniza mișcările și a menține stabilitatea reală. Toți mușchii lucrează de două ori mai mult decât în ​​mersul normal, iar această disciplină se practică la orice vârstă.

Cel mai profund: mersul afgan

Inventat de nomazi pentru a parcurge distanțe mari, într-un ritm bun, fără a slăbi. Ideea: să vă sincronizați respirația și pașii. Tehnica constă în inhalarea prin nas în primele trei etape, păstrarea aerului în plămâni în timpul celui de-al patrulea pas, apoi expirarea întotdeauna pe nas pentru următoarele trei etape înainte de a rămâne în apnee, plămânii goi, în al patrulea. Este considerat de unii ca fiind yoga mersului pe jos, deoarece necesită un minim de concentrare. Nu vă panicați, practica este mai ușoară decât pare. Simțim imediat o mai bună oxigenare a corpului, am intensificat circulația sângelui, o minte liniștită trebuind să se concentreze asupra numărării pașilor. În 20-30 de minute, culegem deja beneficiile.

Cel mai rapid: mersul de fitness

Numită și activă, tehnica este într-adevăr foarte simplă, deoarece este suficient să-ți accelerezi ritmul pentru a ajunge la 7 până la 8 km/h, față de 4 până la 5 km/h pentru o plombare. Pentru a merge mai repede, nu alergi, dar începi prin a-ți prelungi pasul. Rezultat: ne folosim capacitățile cardiace și ne simțim coapsele și fesele funcționând. Pentru o mai mare eficiență, implicăm brațele pe același ritm cu cel al picioarelor. Acest lucru ajută la creșterea pasului și, de asemenea, funcționează mușchii spatelui și pieptului. Pe de altă parte, dacă vrei să mergi pe o distanță mai mare, trebuie să rămâi cu spatele drept. În caz contrar, respirația se blochează și apar dureri.

ARTICOLE SIMILARE

Autobiografia lui Michelle Obama, pe cale să devină cea mai populară carte de memorii din istorie

Andreea Damian

Modelul fără lenjerie intimă de la Cannes, amendat și condamnat în țara sa din cauza ținutei

Andreea Damian

S-a folosit mult conceptul de „muncă-chic” la săptămâna modei pentru bărbați din Milano

realitatea

In doar 5 pasi iti pregatesti tenul pentru primavara

realitatea

De ce prințesa Diana purta două ceasuri la mână

Andreea Damian

Mihai Petre s-a reinventat! Ce emisiune are după plecarea de la „Românii au talent”

Andreea Damian

Scrie un comentariu