Home > Sex-Relatii > Papa Francisc șochează din nou: „Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu este tabu”

Papa Francisc șochează din nou: „Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu este tabu”

papa francisc

Papa Francisc le-a vorbit tinerilor de la Centrul Diecezan din Grenoble-Vienne (Franța) despre sexualitate. „Sexul nu este tabu, este un dar de la Dumnezeu”, este declarația cu care Suveranul Pontif șochează din nou.

Acesta le-a spus tinerilor că „relațiile sexuale dintre bărbat și femeie care s-au unit prin căsătorie sunt un dar de la Domnul. (Sexul, n.r. ) Are două scopuri: de-a ne iubi unul pe celălalt și de a crea viață. (Sexul, n.r.) este pasiune, este iubire pasională. Adevărata dragoste este pasională”.

Papa îi îndeamnă pe tineri să-și protejeze sexualitatea de pornografie și alte tentații care separă sexul de dragoste. El a recunoscut că oamenii „cad” și comit păcatul, dar acesta nu este sexualitatea iubirii.

Dar Papa Francisc continuă. „ Dragostea dintre un bărbat și o femeie, când e pasională, te face să îți oferi viața pentru totdeauna. Pentru totdeauna. Și să-ți oferi trupul și sufletul (…) Dumnezeu a făcut bărbatul și femeia după chipul și asemănarea Lui. Iar prin căsătorie, aceștia devin un singur trup, aceasta este măreția sexualității. Și trebuie să vorbim despre sexualitate și trebuie să ne exploatăm sexualitatea ca parte din iubirea dintre bărbat și femeie”, a mai spus Suveranul Pontif.

Nu este prima oară când Papa de la Vatican surprinde cu asemenea declarații. În urmă cu doar doi ani, acesta încuraja cuplurile căsătorite să se bucure de sexul „erotic” și a precizat că dorința sexuală este esențială pentru dezvoltarea stăpânirii de sine a propriului corp. Suveranul consideră că exercitarea plăcerilor sexuale te ajută să ai o viață „bună și fericită„ și ar trebui considerată un „dar de la Dumnezeu”, potrivit ghidului pentru catolici publicat de acesta.

Biserica Catolică nu este de acord cu sexul înainte de căsătorie. Aceasta interzice, de asemenea, anticoncepționalele.

 

Articole asemanatoare
sex
„Obsedații” de telefonul mobil fac mai mult sex decât ceilalți
Jane Fonda
Jane Fonda: „Este important ca persoanele în vârstă să aibă viață sexuală”
Fanii au căutat pe google “ce vârstă are Arya Stark” în timpul ultimului episod din Game of Thrones
avorturi
Practica avortului în funcție de sex a făcut să dispară 23 de milioane de femei în toată lumea

Comenteaza acest articol

Papa Francisc șochează din nou: „Sexul e un dar de la Dumnezeu, nu este tabu”

by Andreea Damian   1 min
0