Tabu
LIFE & LOVESlider

Pune-te în pat în acelaşi timp cu partenerul tău!

Unii dintre noi sunt bufnițe de noapte, iar alții sunt ciocârlii de dimineață. În ciuda diferențelor dintre obiceiurile noastre de somn, cuplurile încearcă să se adapteze. Aici au intervenit cercetătorii și au îndemnat cuplurile să meargă la somn în același timp. Făcând acest lucru, ei vor obține niște beneficii neașteptate.

Iată câteva dintre motivele pentru care tu și partenerul tău de viață ar trebui să dormiți în același timp.

Multe cupluri nu se văd pe tot parcursul zilei şi au obiceiul să se culce în momente diferite. Conform psihologului, cuplurile fericite îşi fac igiena orală şi se culcă în acelaşi timp. Acest lucru îi ajută să menţină apropierea şi intimitatea în relaţia lor.

Fiecare cuplu tânjește după dragoste și comunicare cu persoana iubită. Dar câți dintre noi ne facem timp pentru asta? De aceea, dormind împreună în același timp, vă veți permite să aveți parte de mângâiere zilnic și chiar ceva timp suplimentar pentru a vorbi despre ziua pe care tocmai o dați la spate.

Nu doar asta, știința spune că mângâierea face ca organismul să elibereze neurotransmițătorul oxitocină. Acest lucru vă ajută să vă apropiați și să vă simțiți mai mulțumiți.

S-ar putea să vă ajute să vă rezolvați problemele

Uneori, cele mai mici lucruri se pot transforma în conflicte și, dacă ne dăm prea mult timp să încercăm să le rezolvăm, ele se vor bloca și vom fi într-o dispoziție proastă zile întregi. Dar când te culci cu partenerul tău în același timp, vei avea șansa să vorbești despre aceste conflicte și probleme și să le cauți rezolte. În consecință, veți avea o dimineață mai bună și un somn bun, fără să vă certați.

Te-ar putea ajuta să te sincronizezi cu partenerul tău

Dacă dormi în același timp cu partenerul tău, te va ajuta să vă acomodați, să vă sincronizați și să vă simțiți mai confortabil unul cu celălalt. De asemenea, vă poate ajuta să evitați supărările atunci când oricare dintre voi îl trezește pe celălalt din cauza diferenței privind ora de culcare, ceea ce poate duce la trezirea într-o dispoziție proastă.

Îți poate îmbunătăți sănătatea fizică și mentală

A dormi împreună nu înseamnă doar o relație fericită, ci și o sănătate mai bună. Te poate reduce tensiunea arterială, îmbunătățirea sistemului imunitar și reducerea inflamației.

Sănătatea ta fizică nu este singurul lucru care beneficiază de acest obicei de cuplu – și sănătatea ta mentală și emoțională va fi îmbunătățită. Poate reduce anxietatea și te poate ajuta să te simți mai relaxată. În cele din urmă, va fi mai ușor să porți conversații cu partenerul mai ușor.

ARTICOLE SIMILARE

Ianopauza aduce beneficii fantastice pentru sănătate dacă e ținută corect

Andreea Damian

Cafeaua verde – adevar sau mit?

realitatea

CRBL se întoarce în România, după șase ani petrecuți în Spania

Andreea Damian

Cate neveste si cati copii are CHIRILA?

Scandal în familia Adelinei Pestrițu: a fost arestat pentru trafic de droguri

Andreea Damian

Reacția Academiei Americane de Film după ce Will Smith l-a plesnit pe Chris Rock la Oscaruri

Andreea Damian

Scrie un comentariu