Tabu
Image default
CULTURESlider

Robotul Somnox care se presupune că te adoarme dar arată ca un copil de-al lui Darth Vader

Perna în formă de rinichi îți analizează modelele de respirație pentru a te ajuta să adormi. Ea a fost creată special pentru a alunga insomnia, a ajuta la odihna naturală și la reducerea stresului.

Somnox este un exemplu despre cum se poate face robotică „confortabilă„ și ar putea fi revoluționar în domeniu: cea mai mare parte din tehnologie nu face decât să ing=hibe de fapt somnul. Somnox se descrie ca un „tovarăș de somn”. Perna în formă de rinichi, respiră ușor după ritmul utilizatorului și emite zgomote calmante. Ideea este ca utilizatorii să o țină aproape de ei în pat, construind o legătură emoțională în timp. În fiecare noapte, respirați împreună, până când tu, utilizatorul reușești să numeri oile electrice.


Există aici industrie și rafinament evident. Produsul este confecționat dintr-un material de înaltă calitate, are greutatea unui copil, este reconfortant, amortizat cu spumă și țesătură moale, groasă. Utilizatorul se pune în pat și îl pornește pe Somnox. O lumină caldă din țesătură prinde viață, pulsând în interior și în exterior. Robotul are o parte moale a unei pseudo-burtici, care se extinde ușor și se dezumflă, cu un zgomot precum un ventilator discret. „Crearea vieții este filozofia noastră de proiectare” spun producătorii pe „certificatul de naștere” inclus la fiecare achiziție. „Ne-a luat nouă luni să vă creăm noul tovarăș de somn, la fel ca în cazul unui copil adevărat.” Cei care au testat robotul Somnox au fost deocamdată destul de dezamăgiți. Unul dintre cei care au dormit cu robotul a scris chiar că s-a simțit inconfortabil, de parcă ar fi dormit în pat cu copilul lui Darth Vader și asta din cauză că Somnox tot încearcă să-ți imite respirația până când de fapt îți trece orice fărâmă de somn.

ARTICOLE SIMILARE

[ Globurile de Aur ] Șase nominalizări pentru filmul „Mank”

Ciocîrlan

Cele șapte uleiuri esențiale pe care să le ai cu tine în vacanță

Andreea Damian

Machiaj perfect pentru vara: bronze eyes, red lips

realitatea

Oamenii de știință au descoperit un nou tip de celulă care ar putea să vindece cancerul

Andreea Damian

Persoanele de culoare ar putea fi mai afectate de COVID-19 decât albii. Explicația oamenilor de știință

Andreea Damian

Când va fi lansat al patrulea sezon al serialului The Crown

Andreea Damian

Scrie un comentariu