Tabu
Psihologie Slider

S-a demonstrat științific! Sarcina poate fi contagioasă printre prietene

sarcina

Cea mai bună prietenă a ta te-a anunțat că este însărcinată? Ai putea fi următoarea, pentru că sarcina chiar poate fi „contagioasă” printre prietene. Au confirmat-o oamenii de știință!

Sarcina unei prietene apropiate sau pregătirea pentru a fi părinți a unui cuplu de cunoștințe poate influența pozitiv persoanele din cercul de prieteni ai acestora, este concluzia unui studiu publicat în 2014, în revista American Sociological Association. Cercetătorii au analizat și intervievat 1.720 de femei, cu vârsta peste 15 ani, în perioada 1995-2005. Concluzia finală a acestora a fost următoarea: până la finele studiului (ultimul interviu) mai mult de jumătate dintre femeile chestionate erau însărcinate.

În timpul interviurilor, femeile au menționat lucruri precum legături de prietenie, ceea ce ar fi putut fi un motiv probabil pentru o contagiune a sarcinilor. Acest lucru ar avea loc pentru că oamenii tind să acționeze în funcție de mediul lor, iar interacțiunile interpersonale influențează deciziile pe care le iau. Cu alte cuvinte, când o femeie vede o prietenă însărcinată, percepe sentimente pozitive. În subconștient, dorința sa de a face copii este afectată. De asemenea, există și alți factori posibili care determină o femeie să schimbe direcția intențiilor fertilității sale.

Dacă vede că prietena sa este capabilă să aibă grijă de un copil, atunci are încredere că va avea și ea aceste abilități. Când vede că prietenele sale au devenit mame, o femeie poate simți că a fost lăsată în urmă și va încerca să le ajungă din urmă pe prietenele sale, devenind la rândul său mamă.

În mod surprinzător, legăturile de prietenie pot influența, de asemenea, numărul de copii dintr-o familie. Motivele sunt aceleași. Dacă o prietenă poate avea grijă de mai mulți copii, o poate face și aceasta. În plus, sentimentul că rămâne în urmă este prezent și când ea are un copil, iar prietena sa trei copii.

Un alt fapt interesant este că acest element contagios nu există și între rude. Unii cercetători explică acest lucru prin faptul că prietenii pot avea o importanță mai mare pentru indivizi decât au rudele.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie Sorin Onisor – Marea Neagra

realitatea

Heather Locklear a fost internată la psihiatrie. Actrița a încercat să se sinucidă

Andreea Damian

Celebrităţi care au renunţat la cariera de la Hollywood pentru o viață normală

Andreea Damian

Viața fascinantă a lui Liu Wen, primul fotomodel asiatic în topul Forbes

Andreea Damian

You Dance! You Fly! You Play! la Airfield Festival

realitatea

Săracii copii bogați ai planetei. Au strâns averi colosale

Andreea Damian

Scrie un comentariu