Tabu
Image default
Psihologie Slider

S-a demonstrat științific! Sarcina poate fi contagioasă printre prietene

Cea mai bună prietenă a ta te-a anunțat că este însărcinată? Ai putea fi următoarea, pentru că sarcina chiar poate fi „contagioasă” printre prietene. Au confirmat-o oamenii de știință!

Sarcina unei prietene apropiate sau pregătirea pentru a fi părinți a unui cuplu de cunoștințe poate influența pozitiv persoanele din cercul de prieteni ai acestora, este concluzia unui studiu publicat în 2014, în revista American Sociological Association. Cercetătorii au analizat și intervievat 1.720 de femei, cu vârsta peste 15 ani, în perioada 1995-2005. Concluzia finală a acestora a fost următoarea: până la finele studiului (ultimul interviu) mai mult de jumătate dintre femeile chestionate erau însărcinate.

În timpul interviurilor, femeile au menționat lucruri precum legături de prietenie, ceea ce ar fi putut fi un motiv probabil pentru o contagiune a sarcinilor. Acest lucru ar avea loc pentru că oamenii tind să acționeze în funcție de mediul lor, iar interacțiunile interpersonale influențează deciziile pe care le iau. Cu alte cuvinte, când o femeie vede o prietenă însărcinată, percepe sentimente pozitive. În subconștient, dorința sa de a face copii este afectată. De asemenea, există și alți factori posibili care determină o femeie să schimbe direcția intențiilor fertilității sale.

Dacă vede că prietena sa este capabilă să aibă grijă de un copil, atunci are încredere că va avea și ea aceste abilități. Când vede că prietenele sale au devenit mame, o femeie poate simți că a fost lăsată în urmă și va încerca să le ajungă din urmă pe prietenele sale, devenind la rândul său mamă.

În mod surprinzător, legăturile de prietenie pot influența, de asemenea, numărul de copii dintr-o familie. Motivele sunt aceleași. Dacă o prietenă poate avea grijă de mai mulți copii, o poate face și aceasta. În plus, sentimentul că rămâne în urmă este prezent și când ea are un copil, iar prietena sa trei copii.

Un alt fapt interesant este că acest element contagios nu există și între rude. Unii cercetători explică acest lucru prin faptul că prietenii pot avea o importanță mai mare pentru indivizi decât au rudele.

ARTICOLE SIMILARE

Surprinde tu Craciunul, nu te lasa surprinsa! 3 retete super rapide pentru un desert delicios de Craciun

realitatea

Meghan Markle reia un proiect important de pe urma căruia va câștiga foarte mulți bani

Andreea Damian

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

Andreea Damian

Meghan Markle a intrat în grațiile reginei. Motivul pentru care cele două s-au apropiat foarte mult

Andreea Damian

The Crown și Bridgerton, în război! Motivul disputei

Andreea Damian

10 trucuri pe care celebritățile le folosesc pentru a străluci pe covorul roșu

Andreea Damian

Scrie un comentariu