Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Șapte sfaturi de coafură pentru miresele trecute de 40 de ani

La începutul lunii noiembrie 2021, India Hicks, designer britanic de interior și model pentru Ralph Lauren, s-a căsătorit cu David Flint Wood, bărbatul cu care își împarte viața de 26 de ani, într-o ceremonie intimă în mediul rural. Căsătorită pentru prima dată la 54 de ani, a fost important pentru această mamă a cinci copii să obțină un look de nuntă fără să pară „ridicolă”, așa cum a menționat ea în Vogue.

India Hicks, mireasă la 54 de ani

De realizarea rochiei de mireasă, inspirată de Grace Kelly, s-a ocupat designerul Emilia Wickstead. Pe partea de machiaj, India a optat pentru un aspect sobru și clasic. În ceea ce privește coafura, a fost simplu, India și-a făcut un coc jos, sub voal.

Mai jos, experții ne spun cum să arăți șic în ziua nunții tale, chiar și atunci când te căsătorești după vârsta de 40 de ani.

Hotărăște-te din timp ce coafură îți dorești

Când vine vorba de planificarea coafurii de nuntă, Sonnie-Jo Macfarlane (care i-a făcut coafura de mireasă Prințesei Eugenie) recomandă să înceapă cu un an înainte. Acest lucru nu numai că îți permite să construiești încredere cu stilistul ales, dar te asigură și că nu vor exista modificări drastice ale culorii sau lungimii părului înainte de ziua cea mare. „Vreau ca fiecare mireasă să se simtă calmă și încrezătoare”, explică ea.

Adoptă un ritual bun de îngrijire a părului

Vrei un păr gros, strălucitor și sănătos pentru cea mai fericită zi din viața ta? Evident, și de aceea este important să stabilești în prealabil o rutină bună de îngrijire a părului. „Ai grijă de părul tău cu mult înainte de a ajunge la altar”, spune stilistul vedetelor George Northwood. Acest lucru este cu atât mai important pentru femeile de peste 40 de ani, deoarece, după cum explică George Northwood, „pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru tinde să se usuce și să-și piardă strălucirea”. Pentru cele mai bune rezultate, folosește o mască hidratantă o dată pe săptămână, cu câteva săptămâni înainte de nuntă.

„De asemenea, vă recomand să includeți șampon și balsam premium în regimul zilnic de îngrijire a părului, deoarece acestea pot face o diferență enormă pentru sănătatea și aspectul general al părului dumneavoastră”, adaugă el. În săptămâna nunții, George Northwood sugerează să folosiți un șampon de detoxifiere care va ajuta la îndepărtarea delicată a oricărei depuneri grele de pe păr și îi va oferi o nouă senzație de tinerețe, netedă și ușoară.

Ar trebui să evitați utilizarea balsamului de păr în ziua nunții, deoarece poate îngreuna părul. Sonnie-Jo Macfarlane sugerează o spălare blândă dimineața pentru a menține părul cât mai ușor, astfel încât coafura să rămână pe loc.

Confortul mai presus de toate

Arăți minunat în ziua nunții, dar este la fel de important să te simți bine și, mai presus de toate, să fii tu însăți. Aceasta înseamnă să începi cu ceea ce ți se pare cel mai natural. „Așa că, dacă ești un fan de coadă de cal de zi cu zi, lucrează cu un hairstylist profesionist pentru a crea o coadă de cal mai sofisticată decât aspectul tău de zi cu zi, dar păstrând totuși un element modern și natural”, sugerează George Northwood. „Așa că nu vei părăsi prea mult zona ta de confort și vei fi totuși tu însăți, dar într-o variantă sublimată!”

Sonnie-Jo Macfarlane este de acord. „Nu aș recomanda unei mirese să opteze pentru un stil drastic diferit de coafura ei de zi cu zi. Nu vrei să arăți diferit, vrei doar să fii cea mai bună versiune a ta.”

Când ai îndoieli, optează pentru clasic

Alegerea unei coafuri poate fi dificilă, așa că atunci când ai îndoieli, alege ceva clasic. Șic și eleganța sunt atemporale. Aceasta este tocmai specialitatea lui George Northwood. „Unul dintre stilurile mele preferate pentru mirese este cocul dezordonat”, spune el. „Acest look funcționează pe majoritatea lungimilor și texturilor părului și cu aproape orice stil de rochie. Dacă părul tău este scurt, poți oricând să adaugi extensii, pentru a crea iluzia unui coc.”

Acesta este stilul pe care l-a creat pentru Meghan Markle, ducesa de Sussex, pentru recepția de după nunta ei cu Prințul Harry. „Cocul dezordonat nu are vârstă și îți poate înmuia aspectul, fiind în continuare șic”, explică el.

O atenție deosebită părului scurt

„Pentru inspirație, există atât de multe icoane mai vechi la care să apelezi când ai părul scurt”, spune George Northwood. Gândește-te la Judi Dench sau Helen Mirren. Este important, însă, să te asiguri că îți menții tunsoarea scurtă, astfel încât să arate curată și sofisticată pentru ziua cea mare.

Ai grijă la voaluri și tiare!

Dacă cineva dorește să poarte un voal sau un accesoriu de păr, trebuie să se gândească la modul în care acesta poate fi integrat în stilul coafurii. Un alt lucru de luat în considerare este cine îți va îndepărta tiara și/sau vălul după ceremonie. Ele pot fi într-adevăr dificil de pus și de scos.

Ia în considerare schimbarea coafurii pentru petrecerea de nuntă

La fel ca Meghan Markle și India Hicks care și-au schimbat cocul elegant cu o versiune mai lejeră pentru recepție, de ce să nu-ți schimbi coafura după ceremonie?

ARTICOLE SIMILARE

DJ Tiesto s-a căsătorit. Mireasa are jumătate din vârsta lui

Andreea Damian

Cannes 2018. Camila Coelho, pe covorul roșu într-o rochie de 1,3 mil. $

Andreea Damian

11 greseli de frumusete pe care e posibil sa le faci

Fast fashion | Închirierea hainelor, mai puțin „verde” decât aruncarea lor

Andreea Damian

Cum Gen Z a ucis Basic Black

Andreea Damian

Dan Chișu rupe tăcerea despre relația cu Alina Chivulescu: „Am divorțat în același loc”

Andreea Damian

Scrie un comentariu