Tabu
HEALTH

Simptome care ar trebui să te trimită imediat la medic – partea I

De multe ori obișnuim să trecem cu vederea anumite dureri și să ne tratăm după ureche, însă nu este deloc recomandat acest lucru. Există simptome aparent banale pe care nu ar trebui să le ignorăm. Oricat de iscusite ai crede că sunt abilitățile tale de a pune un diagnostic precis, cel mai bine e să te adresezi medicului pentru a preveni sau trata o afecțiune medicală, dacă aceasta există deja. Iată câteva simptome care ar trebui să te pună pe gânduri și să te convingă să mergi la un control medical neapărat.

  1. Vederea neclară poate fi un indicator al diabetului zaharat. Creșterea glicemiei poate determina acumularea de lichid în cornee ceea ce vă obturează vederea sau să provoace miopie.
  2. Aveți probleme cu vederea periferică. Accidentele vasculare cerebrale pot provoca o mulțime de probleme care afectează doar o parte a corpului, inclusiv vederea.
  3. Urinați cu sânge. Dacă nu vă aflați la menstruație, urina cu sânge poate fi un simptom al cancerului de vezică urinară. Acest simptom nu trebuie ignorat niciodată.
  4. Tuse persistentă. De cele mai multe ori, tusea este cauzată de o problemă relativ benignă, cum ar fi bronșita, alergiile sau astmul. Dar dacă vă confruntați cu o tuse consistentă, ar putea fi un simptom al unei afecțiuni mai grave, cum ar fi cancerul pulmonar, pneumonia, boala pulmonară obstructivă cronică (o boală pulmonară care vă provoacă probleme de respirație) sau chiar tuberculoză.
  5. Ai slăbit mult într-un timp relativ scurt. Pierderea inexplicabilă în greutate ar putea fi primul indiciu al unui număr de afecțiuni grave, cum ar fi boala Crohn, colita ulcerativă, boala celiacă, ulcere, depresie sau chiar cancer.
  6. Durerea din spatele buricului poate fi un indicator al unei boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, care afectează de obicei intestinul subțire și/sau colonul. Dar aproape întotdeauna veți prezenta și alte simptome, precum diaree severă, oboseală și scădere în greutate.
  7. Pielea sau albul ochilor se îngălbenește. Vorbim despre icter și este un semn al litiazei biliare (prezența de calculi – pietre- în interiorul vezicii biliare).
  8. Urina maronie și scaunul deschis la culoare indică litiază biliară.
  9. Picioare sau glezne umflate indică probleme cardiace. Atunci când inima nu este capabilă să proceseze sângele în interiorul și în afara ei, se produce o edemă sau o acumulare de lichide – un simptom comun al insuficienței cardiace congestive.
  10. Secreție vaginală abundentă. Adesea înseamnă o infecție, dar dacă observați un miros neplăcut, și dacă are consistență apoasă, culoare roz, maro sau chiar sânge (deși nu sunteți la menstruație) sau bucăți de țesut, mergeți la medic și faceți investigațiile pentru cancer de col uterin.
  11. Durerea la nivelul mandibulei este în mod evident legată de durerile de dinți și de stres, dar dacă nu există altă explicație și se înrăutățește, durerea în mandibulă ar putea fi de fapt un semn al infarctului. Femeile acuză, de fapt, că simt dureri în maxilare, brațe și spate, afară de durerea în piept.
  12. Dacă prezentați dureri de cap persistente și intense, ați putea suferi o hemoragie subarahnoidiană (HSA) sau sângerare în creier cauzată de anevrism scurgeri.
  13. Durerea în timpul actului sexual poate fi legată doar de uscăciunea vaginală sau de o reacție alergică, dar poate fi și un simptome pentru afecțiuni precum: endometrioza, infecțiile tractului urinar, infecțiile vaginale, bolile cu transmitere sexuală sau chiar vaginismul.
  14. Senzația de urinare frecventă. Ar putea fi un indiciu că aveți diabet zaharat – este modul în care corpul elimină zahărul din sânge. Este, de asemenea, un simptom clasic al unei infecții a tractului urinar.
  15. În cazul în care vă amorțesc mâinile e posibil să suferiți de diabet zaharat. Această senzație este de fapt numită neuropatie.
  16. Crampe abdominale persistente. Dacă apar în partea dreaptă, ar putea fi un semn de apendicită. De asemenea, acestea ar putea sugera prezența unui chist ovarian.

Simptome care ar trebui să te trimită imediat la medic – partea II

ARTICOLE SIMILARE

Posibil tratament împotriva noului coronavirus din China

Andreea Damian

Alimentele de toamnă care nu trebuie să lipsească din farfurie

Andreea Damian

Atlas de anatomie realizat de un medic nazist, folosit și în prezent de chirurgi

Andreea Damian

Semnele alergiei la ambrozie și metode de tratare

Andreea Damian

Ianopauza aduce beneficii fantastice pentru sănătate dacă e ținută corect

Andreea Damian

Lista cu medicamente esențiale, publicată de Comisia Europeană. Care sunt pastilele care ne trebuie oricând

Andreea Damian

Scrie un comentariu