Tabu
Image default
FASHIONSlider

Tendințe în modă inspirate de serialele noastre preferate

De la Normal People la Bridgerton, stiliștii serialelor de succes schimbă modul în care facem cumpărături. Lumea modei a fost construită pe nisipuri mișcătoare. Prin natura lor, tendințele evoluează odată cu vremurile, designerii vin și pleacă. Puterea a fost transmisă ca o torță olimpică între editori și influenceri, stiliști și cumpărători.

Dar cine sau ce se află în spatele acestor schimbări în modă? Pandemia? Sigur! Rețelele sociale? Desigur. O conștientizare crescândă a durabilității și a provenienței hainelor pe care le purtăm? Categoric. Dar cea mai mare influență de astăzi asupra garderobei noastre o au serialele noastre preferate.

Serialele TV au devenit refugiul nostru în zilele lungi de izolare din timpul pandemiei. Nu este deloc o surpriză faptul că ținutele frumoase din filme au influențat tendințele în modă pentru acest an.

Din momentul în care serialul Normal People a devenit disponibil pe platformele de streaming, lănțișorul purtat de personajul principal, Cornnell Waldron, s-a transformat într-un accesoriu must have pentru majoritatea pasionaților de modă. Căutările pentru coliere din aur au crescut cu 23% în luna aprilie a anului trecut, iar trendul se menține și în prezent. În prezent, căutările pentru „lănțișoare din aur” sunt cu 42% mai mari comparativ cu anii trecuți.

Normal People

Ținutele purtate de Prințesa Diana în anii ’80 au fost puternic evidențiate de serialul The Crown, în care actrița britanică Emma Corrin a interpretat rolul lui Lady Du. Sezonul patru, în care accentul este pus pe relația dintre Diana și Charles, a dus la o creștere dramatică în popularitate a pieselor vestimentare îndrăgite de Diana. Faimosul pulover cu oaia neagră a avut o creștere în căutări de 110%, cămășile în carouri roz au crescut în căutări cu 73%, iar bluzele cu guler au avut o creștere de 31%.

Și serialul Bridgerton și-a lăsat la rândul său amprenta asupra tendințelor în modă pentru acest an. O piesă vestimentară mai puțin obișnuită a avut parte de o revenire spectaculoasă. Este vorba despre topul corset, de care fashionistele și celebritățile par să se fi îndrăgostit. „La patru săptămâni după lansarea serialului Bridgerton, am observat o creștere de 123% în cazul corsetelor. În prezent, căutările online pentru corsete la nivel mondial crește cresc cu 39% de la o lună la alta”, au declarat pentru whowhatwear.co.uk reprezentanții unei aplicații de shopping.

Serialul Gambitul Damei s-a dovedit a fi un real succes, iar influențele sale s-au făcut remarcate și în lumea modei. Piesele care au devenit foarte populare în urma acestui serial sunt cele în carouri, inspirate de moda anilor ’60, perioada în care se desfășoară acțiunea filmului. Căutările pentru piese vestimentare în carouri au crescut cu 43%.

Moda anilor ’70 revine cu regularitate în tendințe sezon după sezon, iar din momentul lansării serialului The Serpent, la începutul acestui an, căutările pentru piese vestimentare inspirate de acea perioadă au crescut semnificativ. Blugii evazați au avut parte de o creștere în căutări cu 39%, topurile cu guler de tip halter au avut o creștere de 33%, iar eșarfele pentru păr au crescut în căutări cu 23%.

The Serpent

ARTICOLE SIMILARE

Corsetul modelator de la Clessidra, un truc care asigură o talie de viespe

Tabu Tabu

Parada femeilor evacuate in Dazeddigital

realitatea

Celebritati nascute pe 11 august!

realitatea

Ce sumă a refuzat Andreea Bălan de la Playboy România

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă Daniel, fiul cel mic al lui Florin Piersic

Andreea Damian

Folosim sau nu săpunul? Unii oameni se spală mai puțin iar experții explică de ce

Andreea Damian

Scrie un comentariu