Tabu
HEALTHSlider

TEST: Cu ce nivel de stres închei anul 2020

A fost un an dificil pentru toată lumea. Cu toate acestea, unii oameni reușesc să facă față crizelor diferit față de alții,se prăbușesc pshic și cad într-o mare stare de dezechilibru emoțional. Descoperiți-vă nivelul de stres cu un test rapid și apoi vă vom oferi câteva remedii pentru a combate stresul.

2020 a fost un an pe cât de ciudat, pe atât de stresant. Probabil puțini oameni au scăpat nevătămați de această pandemie. Dar, pentru unii oameni, sărbătorile sunt de obicei – și nu neapărat pentru că e pandemie – un moment de disconfort și tristețe care aduce stres. Gândurile la cei dragi care nu sunt acolo, lângă ei, amintirea lucrurilor pe care le-au așteptat tot anul, cumpărăturile și pregătirile pentru Sărbători poate fi un combo exploziv.

TEST pentru STRES

Răspunde cu DA sau NU la următoarele întrebări pentru a-ți afla nivelul de stres!

  1. Ai senzația că te afli mereu într-o stare de tensiune?
  2. Ai senzația că ești mereu obosit?
  3. Îți este greu să începi sau să termini o sarcină?
  4. Ai probleme cu somnul? (dormi puțin sau dormi mult)
  5. Te simți irascibil?
  6. Ești întotdeauna îngrijorat în legătură cu ceva?
  7. Ești îngrijorat de ceva legat de corpul tău?
  8. Ai reacții extreme sau anxioase?
  9. Ai gânduri pesimiste?
  10. Ești ușor distras?
  11. Eziți mult sau întârzii în luarea deciziilor?
  12. Te simți victima circumstanțelor?
  13. Ai probleme la locul de muncă?

Răspuns

  • Mai puțin de șase răspunsuri pozitive: nu ești stresat
  • Șase sau mai multe răspunsuri pozitive: ești stresat

Tot ce trebuie să știi despre stres

Există oameni care nu au niciun stres, dar care trăiesc sub stres. Sunt aceia cu o personalitate „de tip A” și au următoarele caracteristici: competitivitate, ambiție, îngrijorare exagerată, atitudine mentală negativă.

Cu toții avem nevoie de puțină tensiune pentru a trăi. Suntem ca vioara: dacă corzile sunt prea libere, nu sună; dar dacă sunt prea strânse, riscă să se rupă. La fel ca vioara, avem nevoie de un minim de tensiune, dar dacă corzile sunt întinse prea mult, acestea se rup și atunci stresul ne lovește.

Ce înseamnă stresul? Înseamnă epuizare. Uneori dă în burnout. De unde vine stresul? Primul lucru pe care trebuie să-l știm este că oamenii primesc în mod constant stimuli, atât interni, cât și externi, și ori de câte ori primim un stimul, reacționăm. Există stimuli în mediul înconjurător, în societate, în situația socio-economică și există și unii care provin din noi, precum frici, resentimente.

Stresul se naște atunci când primim mulți stimuli împreună sau unul foarte puternic și apoi reacționăm epuizându-ne.

Remedii pentru combaterea stresului

Să faci pauze. În limita posibilităților noastre ar trebui să încercăm să facem pauze în timpul zilei de lucru sau chiar și acasă. Se recomandă o pauză de cinci minute la fiecare două ore de muncă. Performanța se triplează.

Să înveți să spui NU. Tindem să facem compromisuri și apoi să nu ne ținem de cuvânt pentru că ne implicăm în sarcini pe care nu ar trebui să ni le asumăm.

Durerea indică tulburare. Dacă răsucim o mână, doare, deoarece corpul nostru indică faptul că ceva nu este la locul său. Dimpotrivă, atunci când avem o viață ordonată, găsim pace și vindecare.

Bucură-te de plăcere. Să te bucuri de plăcere nu este un păcat. De ani de zile am fost învățați că tot ceea ce era plăcere era asociat cu păcatul. Așadar, mâncând, dansând, făcând glume sau sex, totul ne-a adus un sentiment de vinovăție.

Vezi imaginea per ansamblu. Trebuie să știm clar încotro mergem pentru a nu ne opri pe parcurs asupra unor lucruri care ne distrag atenția.

Dezvoltarea zonelor puternice. Trebuie să descoperim ce atuuri avem și să le dezvoltăm. Mai bine să fii expert pe un subiect decât mediocru la toate. Dacă ești bun la ceva, atunci dezvoltă-l la maximum. Investește cel mai bun timp în marile tale virtuți.

Prudență. Trebuie să fim înțelepți. Dacă suntem obosiți sau supărați, să nu luăm decizii. În primul rând, când suntem obosiți, suntem vulnerabili și nu putem gândi corect; și în al doilea rând, când suntem furioși, singurul lucru pe care îl vrem în noi este să ieșim din luptele pe care le ducem înăuntru.

Vezi problemele cu înțelepciune. Cu cât problemele noastre sunt mai mari, cu atât urcăm la următorul nostru nivel de stres. Rezolvarea unei probleme mari va duce la o promovare excelentă. Problemele noastre nu ne vor învinge, ci ne vor ridica. Asta înseamnă a vedea lucrurile cu înțelepciune.

ARTICOLE SIMILARE

Liam Neeson va juca în „Bărbați în negru”

Andreea Damian

Mahmureala este o boală. În Germania!

Andreea Damian

CONCURS INCHEIAT: Castiga unul din cele 5 seturi de masti 7th Heaven!

realitatea

Primul film al lui Roman Polanski după “Me Too” se numește “J’accuse” și e despre un bărbat care vrea să-și apere numele

realitatea

Motivul halucinant pentru care s-a spus că Sofia Vicoveanca a murit

Tabu Tabu

Prinţul William, prima reacție după interviul dat de Harry şi Meghan

Andreea Damian

Scrie un comentariu