Tabu
Image default
FASHION Slider

Ziua Inaugurării | Diplomația modei a revenit la Washington

Inaugurarea președintelui Joe Biden de miercuri a însemnat pentru modă o nouă eră a tinerilor designeri americani. Cu alegerile lor vestimentare, vicepreședintele american Kamala Harris și Prima Doamnă a SUA Jill Biden au adus în prim plan un grup divers de talente americane tinere și au oferit un plan pentru ceea ce am putea vedea la Casa Albă în următorii patru ani.

Când Michelle Obama a purtat creații Isabel Toledo (care a murit în 2019, la vârsta de 59 de ani) și Jason Wu la inaugurarea din 2009, a marcat un moment imens în cariera ambilor designeri. De-a lungul timpului, cât a fost Prima Doamnă a SUA, alegerile sale de modă a ajutat la promovarea unor nume precum Brandon Maxwell, Thakoon și Sophie Theallet, iar piesele pe care le purta adesea s-au vândut.

Se pare că, cu alegerile lor pentru Ziua Inaugurării, cele două doamne adoptă o abordare similară și își folosesc platforma pentru a contribui la creșterea profilurilor tinerilor designeri americani talentați.

Harris și-a propus să poarte ținute create de doi designeri de culoare – Kerby Jean-Raymond de la eticheta Pyer Moss și Christopher John Rogers – susținând statutul ei istoric de prima persoană de culoare care ocupă funcția de vicepreședinte al SUA.

Jill Biden a selectat un pardesiu albastru și o rochie de la Markarian, o marcă din New York, deținută de designerul american Alexandra O’Neill. În ziua de dinaintea ceremonie, Jill Biden a purtat o creație Jonathan Cohen.

Toate aceste alegeri au fost atent luate în considerare și trebuiau să fie. Adoptarea unui stil politic chiar acum este la fel de dificil ca și mersul pe bârnă, notează Elle.com. Tânjim după glamour, dar în mijlocul unei pandemii și a unei crize sanitare – și economice, se simte neplăcut să porți ceva sofisticat.

Cum s-au îmbrăcat fostele Prime Doamne la inaugurarea lui Joe Biden

Diplomația modei a revenit la Washington, D.C., scrie Vanity Fair. Nu doar Prima Doamnă a SUA Jill Biden și vicepreședintele Kamala Harris au atras atenția prin ținutele lor. Și fostele prime doamne au strălucit din loja special amenajată pentru foștii șefi de stat.

Michelle Obama, Hillary Clinton și Laura Bush au strălucit în ziua inaugurării președintelui Joe Biden.

Soțiile foștilor președinți Obama și Clinton au purtat mov, o culoare asociată istoric cu nobilimea, o culoare originală favorizată de sufragete și, mai ales, o metaforă pentru bipartizanat – roșu și albastru împreună. Albastrul reprezintă pacea.

Michelle Obama a ales o creație de la unul dintre tinerii ei designeri preferați, Sergio Hudson. În cei opt ani petrecuți la Casa Albă, aceasta a susținut în mod continuu moda americană, folosindu-și poziția pentru a prezenta cele mai bune talente americane.

ARTICOLE SIMILARE

Claudia Schiffer în Harper’s Bazar UK de noiembrie

realitatea

Concertul Celine Dion de la București, amânat pentru a doua oară

Andreea Damian

Tendintele in machiaj toamna/iarna 2015

realitatea

UGG by Jimmy Choo

realitatea

Sub acoperire la Raionul 4

realitatea

O casă de modă face copii după rochiile purtate de vedete la Oscar

realitatea

Scrie un comentariu