Tabu
HEALTHLIFESTYLEPEOPLESlider

O vedetă de pe Youtube a renunțat la veganism pentru că dieta i-a cauzat mari probleme de sănătate

Yovana Mendoza Ayres este influencer YouTube cunoscută sub numele de Rawvana. Tânăra de 29 de ani a renunțat la veganism după șase ani deoarece dieta i-a cauza grave probleme de sănătate, precum dispariția ciclului menstrual.

Yovana a devenit foarte cunoscut după ce și-a împărtășit experiența cu dieta raw vegană și modul în care aceasta i-a afectat corpul. Atunci, peste 1.8 milioane de oameni au început să o urmărească pe YouTube și Twitter și să îi ceară sfaturi despre veganism. Însă tânăra, care locuiește în San Diego, a anunțat vineri că a renunțat la dieta vegană după șase ani deoarece i-a provocat oprirea mentruației dar și mari probleme la sistemul digestiv.

Yovana a explicat că încă mai crede în beneficiile dietei raw vegan, deși ei personal nu îi face bine. „În urmă cu șase ani am adoptat o dietă raw vegană. Lasă mâncarea să îți fie medicament și medicamentele să fie mâncarea ta. Am reușit să trec peste dependențe precum alcoolism și fumat”, a spus ea.

Însă în urmă cu două luni Yovana a început să introducă în dieta sa pește și ouă, fără să își anunțe urmăritorii că renunță la veganism. A fost nevoită să dea explicații privind dieta sa după ce o persoană care o urmărește pe Youtube a surprins-o mâncând pește în timp ce se afla la un restaurant.

Tânăra a admis că a fost „complet vegană” timp de șase ani, până ce a introdus peștele și ouăle în dieta ei. Această schimbare s-a produs după ce ciclul menstrual i s-a oprit în anul 2014, când urma un regim de 25 zile pe bază de apă. Nu a mai avut mentruație timp de doi ani, până a decis că trebuie să meargă la un medic.

„Am crezut chiar, la un moment dat, că este un lucru bun. Am aflat că a nu avea ciclu menstrual nu este deloc sănătos. Nu este bine pentru tine”, a precizat Yovana, potrivit Daily Mail. Apoi a descoperit că trupul ei se afla într-un stadiu de „pre-menopauză”.

Pentru a combate simptomele pre-menopauzei, Yovana a încorporat mai multe grăsimi în dieta sa și a renunțat la regimul raw vegan, consumând mâncăruri gătite. În două luni, ciclul i-a revenit, dar neregulat. În 2017, ciclul menstrual i s-a oprit din nou. Medicii au sfătuit-o să consume ouă deoarece era „practic anemică”, dar ea a refuzat.

Problemele de sănătate s-au înrăutățit pentru ea anul trecut când a dezvoltat candidoză. Fata a descoperit că are și o mică bacterie vaginală numită SIMO, care se dezvoltă în intestine. Astfel a fost nevoită să încorporeze produse pe bază animală în dieta ei pentru că bacteria o împiedica să consume alimente bogate în fibre, genul de alimente pe care se bazează dieta vegană.

În cele din urmă, Yovana a fost nevoită să consume ouă și pește pentru a putea trece peste problemele de sănătate. „Vreau să aduc copii pe această lume. Vreau să am o familie. Dacă nu sunt bine, cum să mă aștept să fiu în stare să formez o familie?”, a subliniat ea. Însă urmăritorii ei nu au fost foarte încântați de noua dietă a Yovanei. Aceștia au acuzat-o de înșelătorie, pentru că ea încă promova stilul de viață vegan și veganismul pe conturile ei sociale în timp ce consuma ouă și pește.

 

ARTICOLE SIMILARE

Romanca ALINA – printre cele mai ieftine virgine iesite la vanzare! TOP 10

realitatea

Arta contemporană în 2021 ⎥ 5 artiști de reținut și de urmărit

Ciocîrlan

Cele mai utile uleiuri esențiale pentru anxietate

Andreea Damian

TOP 5 Printese inca singure / FOTO

Secretele nespuse ale Oanei Sârbu

Tabu Tabu

Ce a postat Romanita pe Facebook dupa inmormantarea lui Iovan! “Bubutu nu mai are tata”

Scrie un comentariu