Tabu
CULTURESlider

Nestlé nu poate pretinde că apa publică și îmbuteliată de corporație este „serviciu public”

Cea de-a doua instanță judecătorească din Michigan s-a declarat în favoarea comunității și asta ar putea dăuna încercărilor companiei de a privatiza apa care aparține tuturor.

Instanța din Michigan a dat o lovitură legală mărcii de apă Ice Mountain de la Nestlé, hotărând că operațiunea comercială de îmbuteliere a apei a companiei nu este „un serviciu public” și în niciun caz un furnizor public de apă. Hotărârea curții de apel este o victorie pentru orașul Osceola, un mic oraș din mijlocul statului Michigan care a blocat Nestlé să construiască o stație de pompare care nu respectă legile. Dar cazul ar putea arunca în aer încercările Nestlé de a privatiza apa în toată țara (sursa).

Lupta pentru a opri corporația Nestlé să ia gratuit apa care aparține tuturor de pe teritoriul Americii pentru a vinde apoi îmbuteliată în sticle de plastic este în toi. Corporația vrea acum cu rice preț să fie recunoscută legal ca sursă publică de apă și care oferă un serviciu public esențial. Avocatul de mediu al statului Michigan, Jim Olson, care nu a reprezentat orașul Osceola, dar a luptat anterior cu Nestlé în instanță, a declarat că orice afirmație potrivit căreia multinaționala elvețiană este o utilitate publică pentru apă „este ridicolă”. „Ceea ce am văzut cu toții până unde pot merge marketerii de apă privați ca Nestlé, și alții ca ei, în încercările lor de a privatiza apa publică, serviciile publice de apă și terenurile și comunitățile pe care le afectează”, a spus Olson.

ARTICOLE SIMILARE

CEZAR OUATU – intre manele si Angela Gheorghiu!

Victoria’s Secret a relansat colecția de costume de baie, după o pauză de trei ani

Andreea Damian

Victorie de senzatie! CEZAR OUATU – cel mai sexy concurent de la Eurovision! Iubita lui e si mai sexy (FOTO)!

realitatea

Meghan Markle și Prințul Harry, escapadă secretă acasă la George Clooney, în Italia

Andreea Damian

Criticat de biograful autoarei Beatrix Potter şi de părinţi, Peter Iepuraşul e pe primul loc în Box Office

realitatea

Plângere pe numele Danei Budeanu pentru instigare la violenţă

Andreea Damian

Scrie un comentariu