Tabu
CULTURESlider

„Adevărata” Lyudmila de la Cernobîl vorbește pentru prima oară. Ce i-a făcut HBO

Femeia care se află în centrul poveștii în miniseria Chernobyl produsă  HBO în colaborare cu Sky, Lyudmila Ignatenko, susține că nu a oferit niciodată permisiunea ca povestea ei să fie spusă și a detaliat abuzurile pe care le-a întâmpinat după difuzarea documentarului.

Lyudmila a fost soția lui Vasili Ignatenko, unul dintre primii pompieri care a murit din cauza intoxicațiilor cu radiații în dezastrul nuclear de la Cernobîl. Ea a fost interpretată de actrița Jessie Buckley. „Când am aflat că se face un film despre mine m-am simțit rănită și neliniștită. Sunt oameni care mă urmăresc până la ușa apartamentului meu. S-a ajuns în situația în care niște jurnaliști mi-au blocat ușa casei cu piciorul ca să le dau interviu”, a declarat ea pentru BBC.

Lyudmila era însărcinată când a avut loc explozia la reactorul 4 al centralei nucleare, în 1986. Bebelușul lor a murit la patru ore după ce s-a născut, iar Lyudmila a spus că a primit multe critici după ce documentarul a fost difuzat pentru că și-a vizitat soțul la spital după accidentul nuclear. „Oamenii au spus „că mi-am ucis copilul”, a dezvăluit ea. „Mă întrebau de ce fusesem la soțul meu, știind că eram însărcinată la acea vreme. Dar spune-mi, cum aș putea să-l părăsesc? Am crezut că bebelușul meu este în siguranță în mine. Atunci nu știam nimic despre radiații.”

Lyudmila a mai susținut că i s-au oferit bani după ce Cernobîl a fost filmat. „Cred că nu a fost corect din partea lor că nu s-au întâlnit cu mine. M-a sunat cineva de la Moscova și mi-a spus că se fac filmări în Letonia și Kiev și că cineva ar fi vrut să mă contacteze, dar nu m-a găsit. Mi-a mai spus că ar vrea să îmi dea 3.000 de dolari. Filmul era deja făcut în momentul acela. Când mi-au spus de bani i-am întrebat pentru ce îmi dau banii și mi-au spus: pentru că exiști. Le-am spus că nimeni nu primește bani pentru nimic și le-am închis telefonul. Bineînțeles, eu mă gândeam atunci că este o farsă sau o tentativă de fraudă, a mai declarat Liudmila.

HBO și Sky au respins afirmațiile Liudmilei și a transmis către BBC un comunicat în care afirmă că echipa de producători a contactat-o de mai multe ori pe Ludmila Ignatenko, înaintea și în timpul filmărilor: „Pe tot parcursul procesului de creare a miniseriei Chernobyl, producătorii s-au angajat pe deplin să redea toate evenimentele, inclusiv povestea cuplului Liudmila și Vasily Ignatenko, cu cea mai mare sensibilitate. Echipa de producție a avut mai multe întâlniri cu Lyudmila Ignatenko – înainte, în timpul și după filmare – cu scopul expres de a o face conștientă de proiect și de prezentarea experiențelor sale”.

„Lyudmila a primit, de asemenea, șansa de a participa la proiect și de a oferi feedback. În niciun moment în timpul acestor întâlniri nu s-a exprimat că nu dorește ca povestea ei sau a soțului ei, Vasily, să fie incluse în serial. Cineaștii au depus toate eforturile pentru a-i prezenta povestea, și pe cea a tuturor celor afectați de această tragedie, cu autenticitate și respect.”

ARTICOLE SIMILARE

N-ai să crezi ce au încercat Dani Oțil și iubita lui în izolare

Tabu Tabu

De ce piesa „Brown Sugar” de la Rolling Stones este „uimitor de jignitoare”?

Andreea Damian

Cum arată colecţia impresionantă de vile de lux din portofoliul lui Jennifer Lopez

Andreea Damian

Ce salariu are, de fapt, Carmen Tănase. Actrița a recunoscut: ”Bă, dar nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc”

Andreea Damian

Trucuri pentru a obține un păr cu volum

Andreea Damian

Dolly Parton despre pericolele presiunii imaginii corpului asupra fetelor tinere: “Mă îngrijorează”

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu